Цибуля є основним інгредієнтом практично на кожній кухні, посилюючи смак м'ясних страв, салатів, маринадів, соусів та консервів.

Якщо ви шукаєте креативний та смачний спосіб використання цибулі, спробуйте цей рецепт фаршированого овочу з насиченим гранатовим соусом.

Інгредієнти:

Цибуля — 2 шт.

М'ясний фарш – 500 г.

Часник – 3 зубчики.

Популярні новини зараз

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Графіки відключення електроенергії 21 листопада: Укренерго назвав години без світла

Показати ще

Рис – 1 склянка.

Гранатовий сік – 1/4 склянки.

М'ята – 1 гілочка (подрібнена).

Томатное пюре – 2 ст. л.

Лимонний сік - 1/2 лимона.

Кедрові горіхи – 40 г.

Вода – 2,5 склянки.

Сіль – до смаку.

Інструкції з приготування:

Очистіть цибулю і зробіть надріз по центру (не поділяючи його).

Відваріть його у підсоленій воді близько 20 хвилин. Відставте воду для подальшого використання.

У сковороді обсмажте подрібнену цибулю в невеликій кількості олії до золотистого кольору.

Фарширована цибуля

Додайте терту моркву і подрібнений часник, перемішайте і готуйте 3 хвилини.

Додайте фарш і готуйте, доки він не змінить колір.

Потім додайте гранатовий сік, томатне пюре та подрібнену м'яту. Готуйте недовго.

Додайте рис та кедрові горіхи, щоб завершити начинку.

Обережно розділіть шари відвареної цибулі.

Після цього наповніть кожен шар приготованою сумішшю і згорніть їх, як голубці.

Щільно покладіть фаршировану цибулю в широку каструлю, застелену пергаментним папером.

У каструлі змішайте гранатовий сік, томатне пюре, сіль і цибульну воду, що залишилася.

Доведіть суміш до кипіння і вилийте її на фаршировану цибулю.

Накрийте пергаментним папером і фольгою каструлю і випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 2 годин.

Читайте також:

Смачно і по-швидкому: рецепт хрусткої картоплі за 10 хвилин із соковитим соусом

Ідеальний прозорий та густий холодець по-українськи: рецепт для царського столу

Саме така на смак ностальгія: рецепт медових пряників на кефірі з 90-х