Цей чудовий пиріг з грибами, морквою та твердим сиром - ідеальна страва, яка пікантна і ситна.

Він поєднує в собі м'яке, пухнасте тісто з ароматною начинкою, що робить його ідеальним для сімейного обіду або посиденьок.

Інгредієнти для тіста:

800 г пшеничного борошна.

125мл теплої води.

125 г 15% сметани.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

3 курячі яйця.

30 г пресованих дріжджів.

20 г цукру.

Сіль до смаку.

Для начинки:

500 г грибів (будь-якого сорту).

2 жовті цибулини.

2 морквини.

150 м твердого сиру.

100 г майонезу (72%).

Сіль до смаку.

Молотий чорний перець на смак.

Інструкції з приготування:

Розчиніть дріжджі та цукор у теплій воді. Додайте сметану, 2 яйця та сіль. Добре перемішайте.

Поступово додавайте борошно, що просіяє, вимішуючи, поки тісто не стане м'яким і еластичним. Якщо воно занадто липке, можна додати трохи олії, щоб вона не прилипала до рук.

Накрийте тісто рушником і дайте піднятися в теплому місці протягом 40-60 хвилин, поки воно не збільшиться вдвічі.

Поки тісто піднімається, вимийте та очистіть моркву, потім натріть її на середній тертці. Очистіть і дрібно наріжте цибулю.

Вимийте гриби, видаліть зайву вологу та наріжте їх невеликими шматочками.

На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю та моркву до м'якості. Додайте гриби, приправте сіллю та перцем і обсмажте все до золотистого кольору. Відставте убік, щоб охололо.

Натріть твердий сир.

Як тільки тісто підніметься, розкотіть його на посипаній борошном поверхні до товщини приблизно 1-1,5 см.

Нанесіть на тісто шар майонезу, потім рівномірно розподіліть зверху грибну суміш. Посипте тертим сиром.

Поверніть тісто в рулет швом донизу. Покладіть його на лист, застелений пергаментним папером.

Змастіть верх пирога яйцем, що залишилося і дайте пирогу постояти 15 хвилин, щоб він знову піднявся.

Після цього розігрійте духовку до 180 °C.

Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин, поки верх стане золотисто-коричневим.

Після випікання дайте йому трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.

Читайте також:

Смачно і по-швидкому: рецепт хрусткої картоплі за 10 хвилин із соковитим соусом

Голубці та перці – минуле століття: фарширована цибуля м'ясом у неймовірному соусі, пікантний рецепт

Шашлик відійде на задній план: рецепт шалено соковитого та ніжного запеченого сала – цей секрет ніхто не знає