Шукаєте смачну та поживну страву, яка може скласти конкуренцію традиційним м'ясним котлетам? Ці гречані котлети - винятковий вибір.
Наповнені смаком, ситною текстурою та золотистою скоринкою, вони задовольнять навіть найбільш скептично налаштованих любителів м'яса.
Інгредієнти:
Гречка: 1 склянка.
Картопля: 4-5 середніх.
Сіль: за смаком.
Даша Астаф'єва відмовилася від спідньої білизни і викотила соковиті форми: "Пологи пройшли легко"
Більш новорічної закуски ви не придумаєте: рецепт курячих "Ялинок" із солоними огірками та яйцями
Мобілізація чоловіків віком від 50 років: українцям розставили всі крапки
Настя Каменських зважилася на цей біль, Потапа поряд не було: "Я вкладаю особливий сенс"
Мелений коріандр: 1 ч. л.
Панірувальні сухарі: 70-100 г.
Соняшникова олія: 50 г (для смаження).
Покрокове приготування:
Ретельно промийте гречку і видаліть усі домішки. Додайте 2-2,5 склянки окропу до гречки в каструлі та варіть на слабкому вогні під кришкою протягом 25-30 хвилин до повної готовності.
Вимийте картоплю і зваріть її цілком разом зі шкіркою в окремій каструлі.
Тушкуйте на повільному вогні під кришкою близько 20 хвилин або до м'якості.
Злийте воду, дайте їм трохи охолонути й очистіть від шкірки.
Після цього пропустіть варену гречку й очищену картоплю через м'ясорубку або ретельно розімніть.
Приправте сіллю і меленим коріандром. Добре перемішайте до однорідної маси.
Руками (змочіть їх, щоб вони не прилипали) сформуйте з суміші невеликі плоскі котлети.
Розкришіть панірувальні сухарі качалкою і рівномірно обваляйте котлети в крихтах.
Потім розігрійте сковорідку і додайте 2-3 ст. л. соняшникової олії.
Обсмажте котлети на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору та хрусткої скоринки.
Ось і все, поєднуйте ці ароматні котлети зі свіжим салатом, вершковим соусом або тушкованими овочами для повноцінного обіду. Будь то основна страва або закуска, ці гречані котлети напевно стануть улюбленою стравою.
Читайте також:
Домашню ковбасу можна легко замінити картопляною: пікантний рецепт, коли м'ясо не по кишені
Торт «Зимова вишня» на новорічні свята: рецепт ідеальних ласощів на кефірі
Смажена картопля завжди буде ідеальною і не злипнеться: рецепт з окропом, який вразить