Шукаєте смачну та поживну страву, яка може скласти конкуренцію традиційним м'ясним котлетам? Ці гречані котлети - винятковий вибір.

Наповнені смаком, ситною текстурою та золотистою скоринкою, вони задовольнять навіть найбільш скептично налаштованих любителів м'яса.

Інгредієнти:

Гречка: 1 склянка.

Картопля: 4-5 середніх.

Сіль: за смаком.

Популярні новини зараз

Даша Астаф'єва відмовилася від спідньої білизни і викотила соковиті форми: "Пологи пройшли легко"

Більш новорічної закуски ви не придумаєте: рецепт курячих "Ялинок" із солоними огірками та яйцями

Мобілізація чоловіків віком від 50 років: українцям розставили всі крапки

Настя Каменських зважилася на цей біль, Потапа поряд не було: "Я вкладаю особливий сенс"

Показати ще

Мелений коріандр: 1 ч. л.

Панірувальні сухарі: 70-100 г.

Соняшникова олія: 50 г (для смаження).

Покрокове приготування:

Ретельно промийте гречку і видаліть усі домішки. Додайте 2-2,5 склянки окропу до гречки в каструлі та варіть на слабкому вогні під кришкою протягом 25-30 хвилин до повної готовності.

Вимийте картоплю і зваріть її цілком разом зі шкіркою в окремій каструлі.

Тушкуйте на повільному вогні під кришкою близько 20 хвилин або до м'якості.

Злийте воду, дайте їм трохи охолонути й очистіть від шкірки.

Після цього пропустіть варену гречку й очищену картоплю через м'ясорубку або ретельно розімніть.

Приправте сіллю і меленим коріандром. Добре перемішайте до однорідної маси.

Руками (змочіть їх, щоб вони не прилипали) сформуйте з суміші невеликі плоскі котлети.

Розкришіть панірувальні сухарі качалкою і рівномірно обваляйте котлети в крихтах.

Потім розігрійте сковорідку і додайте 2-3 ст. л. соняшникової олії.

Обсмажте котлети на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору та хрусткої скоринки.

Ось і все, поєднуйте ці ароматні котлети зі свіжим салатом, вершковим соусом або тушкованими овочами для повноцінного обіду. Будь то основна страва або закуска, ці гречані котлети напевно стануть улюбленою стравою.

Читайте також:

Домашню ковбасу можна легко замінити картопляною: пікантний рецепт, коли м'ясо не по кишені

Торт «Зимова вишня» на новорічні свята: рецепт ідеальних ласощів на кефірі

Смажена картопля завжди буде ідеальною і не злипнеться: рецепт з окропом, який вразить