У мережі оприлюднили докладний рецепт сала, посоленого в розсолі, який виходить ароматним, ніжним та ідеально приправленим.

Інгредієнти:

Сало: 600 г (бажано з м'ясними шарами, але підійде просте).

Сіль: 2 столові ложки.

Вода: 0,5 л.

Лавровий лист: 3 шт.

Популярні новини зараз

Відлюдник - не завжди погано: яким буде 2025 рік для всіх знаків Зодіаку

І сніг – не завада: яке добриво можна застосовувати на городі навіть зараз, просто на білий покрив

Індексація пенсій по-новому: що зміниться для пенсіонерів і який "сюрприз" готує ПФУ

Різдвяний настрій у родині Наді Дорофєєвої та Міші Кацуріна: прикрашання, сніданок і Френк Сінатра

Показати ще

Сушений кріп: 0,5 чайної ложки.

Часник: 5 зубчиків (дрібно нарізаних).

Перець горошком: 8 шт.

Кроки приготування:

Закип'ятіть 0,5 літра води та розчиніть у ній 2 столові ложки солі.

Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

Промийте сало під холодною водою та промокніть його паперовими рушниками.

Наріжте його на зручні шматочки (наприклад, смужками або кубиками).

Сало

У чисту скляну банку викладіть шарами шматочки сала.

Посипте кожен шар спеціями: лавровим листом, сушеним кропом, рубаним часником і горошком перцем.

Після цього залийте охолодженим розсолом сало, переконавшись, що шматочки повністю занурені в нього.

Нещільно закрийте банку і залиште при кімнатній температурі на 1 день.

Через 24 години за кімнатної температури закрийте банку і переставте її в холодильник або на холодний балкон. Дайте йому постояти ще 2 дні.

Через 3 дні сало готове до вживання. Наріжте його тонкими скибочками та подавайте з хлібом, гірчицею або солоними огірками.

Також зберігайте його у холодильнику для короткострокового використання.

Для більш тривалого зберігання заморозьте його порціями, оскільки заморозка винятково добре зберігає його смак та текстуру.

Читайте також:

Навіть французи оніміють: секрет ідеального жульєна - рецепт соковитих і ніжних грибів у вершках

Корисний та дуже смачний фаст-фуд своїми руками: рецепт моркви фрі з крутим соусом

Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт