Цей легкий та ароматний салат із кальмарів із плавленим сиром – відмінний вибір для святкового столу.

Поєднання ніжного кальмару та пікантного смаку плавленого сиру створює гармонійний баланс смаків. Щоб ваш салат вийшов ідеальним, пам'ятайте один ключовий момент: не переварить кальмара, інакше він стане гумовим.

Інгредієнти:

300 г кальмару.

2 яйця.

Свіжа зелень (петрушка, кріп або на ваш вибір).

Популярні новини зараз

Виїхати за кордон більше не вийде: українців "ошпарили" несподіваним обмеженням

Календар свят на січень 2025: чи будуть додаткові вихідні в Україні

Можете втратити свої гроші: "Нова пошта" попередила про небезпечних шахраїв

Як зустріти Новий рік 2025: ідеї для кожного знака Зодіаку, щоб здобути щастя

Показати ще

1 плавлений сир.

2 зубчики часнику.

Майонез (за смаком).

Приготування:

Почніть із очищення кальмара. Ретельно промийте тушки кальмара, видаліть начинки, зніміть тонку плівку і витягніть хрящову пластинку. Доведіть каструлю з підсоленою водою до кипіння, потім опустіть в неї кальмара і варіть протягом 2 хвилин з моменту закипання води. Негайно вийміть і дайте йому охолонути.

Після охолодження наріжте тонкими смужками або кільцями, як вам більше подобається для салату.

Потім натріть плавлений сир на великій тертці. Для кращого результату охолодіть сир у холодильнику заздалегідь, щоб його було легко натирати.

Зваріть круто яйця, потім наріжте їх невеликими кубиками.

Також дрібно наріжте зелень на ваш вибір, наприклад, петрушку, кріп або зелену цибулю, щоб надати салату нотку свіжості.

Видавіть зубчики часнику через часнику і змішайте з майонезом, щоб вийшла ароматна заправка.

Також у великій мисці змішайте кальмара, тертий сир, рубані яйця та зелень. Акуратно перемішайте.

Нарешті, додайте в салат майонез із часником і перемішайте все разом, доки він не покриється. Відрегулюйте приправу до смаку, додавши більше майонезу або трав, якщо необхідно.

Порада:

Щоб кальмар зберіг свою ніжну текстуру, не переваріть його. Для ніжного, ароматного кальмара вам знадобиться лише 2 хвилини приготування.

Щоб його було легше натирати, охолодіть плавлений сир у холодильнику перед натиранням.

Читайте також:

Царський "Олів'є" на святковий стіл: нові інгредієнти для салату кардинально змінюють смак, рецепт

Буряк та сир фета – ідеальне поєднання: нова альтернатива "Оселедцю під шубою" на Новий рік, рецепт

Насичений і прозорий холодець із курки: рецепт без желатину на Різдво та Новий рік