Після того, як різдвяно-новорічні свята закінчилися і організм відійшов від майонезних салатів, холодця та картоплі, час повертатися до десертів.

Візьміть заморожені ягоди у найближчому супермаркеті та спробуйте приготувати цей простий, але водночас дивовижний пиріг. Це не тільки гарний жесерт, але й чудова нагода для всієї родини провести час разом за готуванням, а потім за чаюванням. До речі, навесні та влітку цей пиріг спокійно можна готувати і зі свіжими ягодами, тому сезонності у нього за фактом немає.

Ягідний пиріг, кадр з відео

Ягоди, такі як малина, чорниця, полуниця, вишня або ожина, не тільки надають пирогу смаку, а й додають яскравих фарб. Насолода ягід чудово поєднується з легкою кислинкою, що створює гармонійне поєднання ароматів та текстур.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйця - 3 шт.;
  • Сіль - щіпка;
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.;
  • Цукор — 150 г;
  • Олія - ​​150 мл;
  • Молоко – 150 мл;
  • Борошно - 300 г;
  • Розпушувач - 15 г.

Інгредієнти для начинки:

  • Яйце - 1 шт.;
  • Йогурт - 120 г;
  • Цукор — 1 ст.л.;
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст.
  • Ягоди - 150 г.

Приготування ягідного пирога:

1.Яйця збиваємо з сіллю, класичним і ванільним цукром до пишної піни. Вливаємо в суміш молоко та олію, продовжуємо збивати до з'єднання продуктів.

2.Висипаємо в суміш борошно та розпушувач, замішуємо густе тісто без грудок. Викладаємо у форму для випічки 24х24 см пергамент, виливаємо тісто та вирівнюємо по поверхні.

Популярні новини зараз

Чи можна зупинити сивіння волосся: причини та способи уповільнити процес

Якщо пюре довго стояло в холодильнику: рецепт картопляних трубочок, щоб не викидати страву

Українцям доведеться масово купувати нові смартфони та гаджети: Київстар, lifecell, Vodafone змусять перейти на інший інтернет

Синоптики б'ють на сполох: погода на вихідні змусити сидіти вдома - шторм, морози, сніг та крижаний дощ

Показати ще

3. Для начинки яйце змішуємо з цукром та кукурудзяним крохмалем, додаємо йогурт. Викладаємо острівцями цю суміш на поверхню тіста. Між острівцями із крему кладемо ягоди.

Ягідний пиріг, кадр з відео

4.Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин. В результаті виходить смачний ароматний ягідний пиріг. Для цього рецепту можна взяти свіжі чи заморожені ягоди.

Читайте також:

5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.

Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.

Смачний та свіжий салат "Красуня" з куркою і без майонезу: допоможе вашому шлунку після Нового року.