День святого Валентина, який відзначається 14 лютого, — це особливий випадок, коли пари обмінюються подарунками та влаштовують романтичні вечері.

Ідеальний спосіб здивувати кохану людину – це домашній торт «Червоний оксамит», відомий своїм яскравим червоним бісквітом та ніжним білим кремом. Цей культовий десерт родом із США, хоча його точна історія залишається невідомою.

Інгредієнти для бісквіту (2 шари):

Яйця - 6 шт.

Цукор – 140 гр.

Борошно - 220 г.

Популярні новини зараз

Уникав мобілізації: за кордоном почали депортацію українців? Перша екстрадиція вже пішла

Мобілізація торкнеться кожного: вдома пересидіти не вийде – про що попередили у ЗСУ

Навіщо заморожувати насіння у лютому: хитрий трюк досвідчених дачників

Місячний календар догляду за волоссям на лютий 2025 року: у які дні заборонено стригтися і фарбуватися

Показати ще

Рослинна олія (рафінована, без запаху) – 80 г.

Какао-порошок – 16 г.

Розпушувач – 12 г.

Рідкий червоний гелевий харчовий фарбник - 3 ч. л.

Молоко – 120 г.

Для ягідної начинки:

Ягідне пюре (чорна та червона смородина) – 300 г.

Цукор - 1-2 ст. л.

Кукурудзяний крохмаль – 10 г.

Для крему:

Вершковий сир – 400 г.

Жирні вершки (33%) – 200 г.

Цукрова пудра – 1-2 ст. л.

Ванільний екстракт – до смаку.

Інструкції з приготування:

Для початку в невеликій мисці змішайте молоко з червоним харчовим барвником. Просійте борошно, розпушувач та какао-порошок в окрему миску.

Торт Червоний оксамит

В іншій мисці збийте яйця з цукром близько 5 хвилин до легкого загустіння.

Додайте молоко з барвником і рослинною олією, обережно помішуючи.

Поступово додайте сухі інгредієнти, перемішуючи до однорідної маси без грудочок.

Потім розігрійте духовку до 160 °C і вистеліть деко пергаментним папером і вилийте тісто. Випікайте 40-45 хвилин.

Перевірте готовність зубочисткою - вона має виходити сухою.

Дайте бісквіту повністю охолонути, перш ніж прибрати в холодильник не менше ніж на 1 годину.

Розріжте кожен бісквіт навпіл, щоб вийшло чотири шари. Обрізки торта відкладіть для прикраси.

Потім подрібніть чорну і червону смородину в пюре.

Змішайте кукурудзяний крохмаль із ложкою холодної води, потім додайте в пюре разом із цукром.

Варіть на повільному вогні до загустіння, потім остудіть і поставте в холодильник на 1 годину.

Також збийте вершковий сир, жирні вершки, цукрову пудру і ваніль до утворення пишної та густої маси. Охолодіть у холодильнику протягом 30 хвилин.

Після цього помістіть один корж на сервірувальне блюдо. Намажте кремом, потім тонким шаром ягідної начинки. Повторіть із рештою шарів.

Покрийте верх і боки кремом, що залишився, рівномірно розрівнявши.

Подрібніть обрізки бісквіта на дрібну крихту і посипте торт.

Ось і все поставте в холодильник мінімум на 4 години, в ідеалі на ніч.

Вам залишиться тільки розрізати на порції та насолоджуватися чудовим ягідним тортом «Червоний оксамит» з коханими.

Нагадаємо, повітряний медовий торт від бабусі: рецепт найсмачнішого українського медовика

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати домашній хрін по-українськи: зимовий рецепт, щоб зміцнити імунітет у пік хвороб

Як повідомляв «hyser», як приготувати м'який та вершковий домашній сир лише за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів