Для багатьох людей «Черепашка» викликає теплі спогади про дитинство, адже це були улюблені ласощі давніх часів. Цей торт робить особливим його особливий склад - він складається не з одного бісквіта, а з окремих шматочків торта, викладених у формі черепахи.
Ці маленькі шматочки торта просочуються густим кремом, потім покриваються блискучою глазур'ю або посипаються шоколадом для чудового завершення.
Інгредієнти (для тіста):
2,5 склянки борошна.
6 яєць.
1 чайна ложка харчової соди.
Раптова весна прожарить під +20: коли морозна погода відправиться на пенсію
Олексій "Позитив" Завгородній вперше розповів про те, як був на пологах в Сахневич: "Я робив усе, що міг"
Таро-гороскоп на березень 2025: місяць трансформацій та несподіваних відкриттів для всіх знаків Зодіаку
Ситуація близька до критичної: українці будуть змушені не виходити з дому
1,5 склянки цукру.
Для крему знадобитися 0,8 літра сметани і 1 склянка цукру.
Інструкції з приготування:
Почніть зі збивання яєць із цукровим піском доти, доки вони не стануть пухнастими і добре перемішаними. Поступово додавайте просіяне борошно, змішане з содою, помішуючи, поки тісто не досягне однорідної консистенції. Текстура має бути середньої густоти - не надто рідкою і не надто жорсткою.
Потім змастіть деко олією або вистеліть його папером для випічки (якщо використовуєте силіконовий килимок, змащувати його не потрібно). Столовою ложкою викладіть порції тіста на деко, рівномірно розподіливши їх. Випікайте шматочки за температури 180 °C близько 15 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Поки коржі остигають, приготуйте крем, змішавши 500-700 мл сметани зі 150 грамами цукрової пудри. Якщо ви віддаєте перевагу солодшому смаку, ви можете збільшити кількість цукрової пудри до 200 грамів. Усе ретельно перемішайте до однорідної кремоподібної консистенції.
Коли коржі охолонуть, розкладіть їх на тарілці або таці у формі черепахи. Щедро розподіліть крем між шматочками торта, переконавшись, що вони добре просочилися. Ви також можете додати шар глазурі або посипати торт шоколадом для додаткової солодкості.
Після цього просто поставте зібраний торт «Черепашка» на деякий час у холодильник, щоб крем застиг, а смаки змішалися.
Нагадаємо, секрет найсмачніших повітряних вареників по-українськи: рецепт на пару та хитрощі з тестом
Раніше «hyser» повідомляв, секрет ідеальних тонких млинців, які не прилипають до сковороди: рецепт кулінарного шедевра
Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету