Іноді хочеться приготувати щось швидке, просте, але неймовірно смачне. Якщо у вас на кухні є куряче філе, трохи вершків та макарони – вважайте, що вечеря вже практично готова!

Давайте створимо справжнє гастрономічне диво – пасту у вершковому соусі з грибами та соковитою курочкою.

Курка у вершковому соусі з грибами, кадр з відео

Що нам знадобиться:

  • 1 куряче філе
  • 1–2 цибулини
  • 200 г печериць
  • 200 мл вершків (33%)
  • 200 г макаронів (найкраще підійдуть тальятелле або феттучині)
  • 1 ст. л. вершкового масла (для смаження)
  • Сіль та перець за смаком
  • Трохи тертого сиру (за бажанням)

Готуємо із задоволенням:

  1. Починаємо з курки. Філе нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і відправляємо на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо до золотистої скоринки і забираємо на тарілку.

    Курка у вершковому соусі з грибами, кадр з відео

  2. Робимо ароматну основу. У тій же сковороді пасеруємо нарізану цибулю до м'якості, потім додаємо гриби. Смажимо, поки печериці не набудуть апетитного золотистого кольору. Не забуваємо про сіль та перець.

    Популярні новини зараз

    Українцям почали забороняти керувати автомобілями: хто тепер не зможе бути водієм

    Заряджай рідше, тримай довше: один трюк, який додає смартфону до 30% автономності

    "20 років шлюбу – і жодної інтриги?" Оля Полякова зізналася, як шпигувала за чоловіком і що там знайшла

    3 знаки Зодіаку, які підірвуть свій гаманець до кінця 2025 року: кому доля готує фінансовий прорив

    Показати ще
  3. Додаємо вершки. Заливаємо їх у сковороду, накриваємо кришкою та гасимо 5 хвилин на слабкому вогні. Для насиченого смаку можна додати трохи тертого сиру – він зробить соус ще більш тягучим та вершковим.

  4. Поєднуємо з макаронами. Відварені до стану al dente макарони відправляємо в соус, добре перемішуємо, щоб вони ввібрали всю ніжність заправки.

  5. Фінальний штрих. Викладаємо зверху обсмажене куряче філе, прикрашаємо зеленню – і насолоджуємось!

Курка у вершковому соусі з грибами, кадр з відео

Читайте також:

Весняний пиріг з інжиром: затишний рецепт дощових днів.

Картопляний рулет із м'ясом: рецепт гурманського частування для справжніх цінителів смаку.

Апельсиновий манник: той самий пиріг, який зігріє душу краще за плед і чашки чаю, рецепт.