Іноді ранок потребує чогось особливого. Не просто кави та тосту, а маленького свята – з ароматом цитрусів та ванільного тепла.

Ці апельсинові оладки з маком – хрускотом маку та сонячною цитрусовою ноткою – вони закохують у себе з першого укусу. Ідеальні, щоб порадувати себе чи здивувати близьких.

Апельсинові оладки, кадр з відео

Інгредієнти (на 2-3 порції):

  • 1 куряче яйце (кімнатної температури)
  • 200 мл кефіру (краще злегка підігрітого)
  • 2 столові ложки цукру (або до смаку)
  • 1 столова ложка маку
  • 150 грамів борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Цедра одного апельсина (без белой части!)
  • 2 столові ложки свіжого апельсинового соку
  • Дрібка солі
  • Ваніль - за бажанням
  • Олія для смаження

Як приготувати:

  1. Підготовка основи.
    У глибокій мисці зби яйце з цукром до легкої піни. Додай кефір - він має бути теплим, але не гарячим, щоб тісто вийшло пишним. Я просто ставлю пляшку в миску з гарячою водою на кілька хвилин і готове.

  2. Цитрусова магія.
    Додай у суміш апельсиновий сік та цедру. Тут головне використовувати тільки яскраво-оранжеву частину шкірки: вона дає аромат без гіркоти. За бажання можна крапнути крапельку ванільного екстракту - буде ще ніжніше.

  3. Мак і борошно.
    Всип мак, потім просіяне борошно, змішане з розпушувачем і щіпкою солі. Перемішай до однорідності – тісто має бути, як густа сметана. Якщо здається рідким - додай ще ложку борошна.

    Популярні новини зараз

    Тіна Кароль "підловилась" в готельному номері за цікавим заняттям: тепер це побачила вся Україна

    Міні-піци на сирній основі: смачно, швидко та без дріжджів, рецепт

    Урожай перцю втричі більший: секретне добриво, яке творить дива із розсадою

    На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи

    Показати ще

    Апельсинові оладки, кадр з відео

  4. Смажимо з любов'ю.
    Розігрій сковороду з невеликою кількістю олії. Жар оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистої скориночки. Не поспішай перевертати - дай їм час підрости і "схопитися".

  5. Подача – за настроєм.
    А тепер – твори! Полей оладки медом, посип цукровою пудрою, додай ложку сметани або йогурту. А може, прикрасиш свіжими часточками апельсина та м'ятою?

Апельсинові оладки, кадр з відео