Іноді ранок потребує чогось особливого. Не просто кави та тосту, а маленького свята – з ароматом цитрусів та ванільного тепла.
Ці апельсинові оладки з маком – хрускотом маку та сонячною цитрусовою ноткою – вони закохують у себе з першого укусу. Ідеальні, щоб порадувати себе чи здивувати близьких.
Інгредієнти (на 2-3 порції):
- 1 куряче яйце (кімнатної температури)
- 200 мл кефіру (краще злегка підігрітого)
- 2 столові ложки цукру (або до смаку)
- 1 столова ложка маку
- 150 грамів борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- Цедра одного апельсина (без белой части!)
- 2 столові ложки свіжого апельсинового соку
- Дрібка солі
- Ваніль - за бажанням
- Олія для смаження
Як приготувати:
-
Підготовка основи.
У глибокій мисці зби яйце з цукром до легкої піни. Додай кефір - він має бути теплим, але не гарячим, щоб тісто вийшло пишним. Я просто ставлю пляшку в миску з гарячою водою на кілька хвилин і готове. -
Цитрусова магія.
Додай у суміш апельсиновий сік та цедру. Тут головне використовувати тільки яскраво-оранжеву частину шкірки: вона дає аромат без гіркоти. За бажання можна крапнути крапельку ванільного екстракту - буде ще ніжніше. -
Мак і борошно.
Всип мак, потім просіяне борошно, змішане з розпушувачем і щіпкою солі. Перемішай до однорідності – тісто має бути, як густа сметана. Якщо здається рідким - додай ще ложку борошна.Популярні новини заразТіна Кароль "підловилась" в готельному номері за цікавим заняттям: тепер це побачила вся Україна
Міні-піци на сирній основі: смачно, швидко та без дріжджів, рецепт
Урожай перцю втричі більший: секретне добриво, яке творить дива із розсадою
На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи
Апельсинові оладки, кадр з відео -
Смажимо з любов'ю.
Розігрій сковороду з невеликою кількістю олії. Жар оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистої скориночки. Не поспішай перевертати - дай їм час підрости і "схопитися". -
Подача – за настроєм.
А тепер – твори! Полей оладки медом, посип цукровою пудрою, додай ложку сметани або йогурту. А може, прикрасиш свіжими часточками апельсина та м'ятою?