Якщо ви шукаєте щось незвичайне, ефектне і при цьому нескладне у приготуванні – ці фаршировані кільця болгарського перцю стануть справжньою зіркою вашого столу!

Це і закуска, і повноцінна страва — ситна, ароматна і дуже гарна. Соковиті овочі, ніжне куряче філе, пікантні грибочки та розплавлений сир… ммм! Таке частування зникає з тарілки швидше, ніж ви встигнете сказати "ще одну штучку!"

Фаршировані кільця перцю, кадр з відео

🛒 Інгредієнти:

  • Куряче філе - 400 г
  • Болгарський перець (краще різнокольоровий для краси) – 4–5 шт.
  • Печериці - 350 г
  • Твердий сир - 80 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Яйця - 2 шт.
  • Мука — 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець - за смаком
  • Зелена цибуля або петрушка - для подачі

🍳 Покрокове приготування:

1. Підготовка перців

Добре вимийте перці, акуратно видаліть серцевину з насінням і наріжте їх кільцями завтовшки близько 1 см. Намагайтеся, щоб кільця вийшли щільними і не розвалювалися. Обрізки не викидайте - ми пустимо їх у начинку.

2. Грибна фантазія

Дрібно наріжте печериці, цибулю та «залишки» перцю. Обсмажте все разом на сковороді з додаванням олії до золотистої рум'яності. Додайте видавлений часник у самому кінці, щоб не гірчив, а ароматував. Посоліть, поперчіть і дайте трохи охолонути.

Фаршировані кільця перцю, кадр з відео

Популярні новини зараз

"Я не була готова": Катерина Осадча відверто розповіла про вагітність

Ведмедка на городі: як перемогти грізного підземного шкідника

Весілля у ретро-стилі та кохання крізь роки: Сумська та Борисюк святкують оксамитові роковини

Мобілізація 50+ у травні: що готують ТЦК для передпенсійного віку

Показати ще

3. Курячий настрій

Філе подрібніть у блендері чи м'ясорубці до стану фаршу. Додайте до нього обсмажені овочі, натертий сир та рубану зелень. Перемішайте до однорідності. Виходить ароматна, ніжна начинка з апетитною текстурою.

4. Формуємо кільця

На застелену пергаментом або силіконовим килимком поверхні розкладіть перцеві кільця. Акуратно начиніть їх приготованою масою - злегка утрамбовуючи ложкою, щоб нічого не вивалювалося.

5. Обсмажування з хрусткою скоринкою

Кожне колечко вмочіть у муку, потім у збите яйце - і відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Готово!

Лайфхак: якщо хочете трохи більш дієтичний варіант - викладайте кільця на лист і запікайте в духовці при 180 ° C близько 20-25 хвилин. Вийде не менш смачно, але трохи легше.

🌿 Подача

Подавайте з запалу зі спеки, присипавши свіжою зеленню і додавши ложечку сметани або соусу на ваш смак. Ідеально як для сімейного обіду, так для святкового столу!

Фаршировані кільця перцю, кадр з відео

💡 Ідея на замітку : начинки можна варіювати! Наприклад, додати кукурудзу, копчену паприку або трохи вершків у фарш — і щоразу страва звучатиме по-новому.

Читайте також:

Шоколадна спокуса: торт, який хочеться пекти знову і знову, рецепт.

Сирно-часникове захоплення в баклажановій обгортці: шикарна закуска за 20 хвилин.

Капуста по-азіатськи з фаршем: гостра та ароматна страва, яка перетворить вашу вечерю, рецепт.