Травень у розпалі, а значить – сезон пікніків, вогню та довгоочікуваних шашликів офіційно відкритий! Поки природа прокидається після затяжної весни, а сонце все частіше тішить нас своїм теплом, час оновити меню виїзних посиденьок.

І якщо ви думаєте, що закуски до м'яса обмежуються хлібом і кетчупом — у нас для вас яскравий сюрприз.

Маринована редиска, кадр з відео

Познайомтеся: маринована редиска – соковита, ароматна, з легкою гостринкою та східною ноткою спецій. Ця проста в приготуванні закуска моментально стане фаворитом на вашому столі і ідеально доповнить шашлик, люля-кебаб або навіть картопля з мангалу. А ще вона ефектно виглядає і неймовірно фотогенічна для сторіс.

🧺 Інгредієнти:

  • Редиска — 500 г
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Оцет 9% - 2 ст.
  • Вода — 40 мл
  • Оливкова олія - ​​3 ст.л.
  • Сванська сіль, чорний перець, перець чилі - за смаком
  • Кінза - щедра жменя

🔥 Як готувати:

  1. Добре промий редиску і наріж тонкими кружальцями. Чим тонше - тим смачніше вона просочиться.

  2. Часник дрібно порубай або пропусти через прес.

    Популярні новини зараз

    Ведмедка на городі: як перемогти грізного підземного шкідника

    Вам можуть призупинити виплату пенсії: три головні причини від ПФУ

    Мобілізація українців за кордоном: ТЦК готують "привіт" тим, хто виїхав

    Жодних капітуляційних умов миру для України, — Юлія Тимошенко

    Показати ще

    Маринована редиска, кадр з відео

  3. Склади все в миску: редис, часник, сіль, цукор, оцет та воду. Додай спеції - трохи меленого чорного перцю, щіпку перцю чилі (якщо любиш гостріше), і обов'язково - сванську сіль. Вона надає цей "вау"-ефект.

  4. Влий оливкову олію і акуратно перемішай руками — щоб редиска покрилася маринадом рівномірно.

  5. Додай рубану кинзу. Накрий і залиш маринуватися мінімум на 30 хвилин (а краще на годину) в холодильнику.

🎯 Лайфхак: якщо готуєш заздалегідь - редиска тільки виграє у смаку. Через кілька годин вона стане ще більш хрумкою та насиченою.

Чому це варто спробувати:

  • 🔥 Підходить до будь-якого м'яса, риби і навіть овочів на грилі
  • 🕒 Готується за 10 хвилин, маринується - поки ти розпалюєш мангал
  • 🌱 Легка, вегетаріанська та дуже весняна
  • ✨ Оживить будь-який стіл своїм яскравим кольором та ароматом

Маринована редиска, кадр з відео

Поки тепла погода невловимо повертається до України — запасайся редискою, спеціями та клич друзів на пікнік. Повір, після такої закуски ніхто не піде без рецепта.

Читайте також:

Домашні сирні батончики у шоколаді: корисний десерт, який легко приготувати.

Соковиті, хрусткі, незрівнянні: фаршировані перстні кільця на новий лад, рецепт.