Коли з'являються перші кабачки, хочеться чогось простого, соковитого та домашнього. Саме з цієї запіканки я починаю кабачковий сезон щороку.
Страва виходить яскрава, ситна і дуже смачна — хочеться готувати знову і знову.
Що знадобиться:
- кабачки - 750 грамів
- сіль - третина чайної ложки
- курячі стегна - 600 грамів
- сало - 100-150 грамів
- зелена цибуля - один пучок
- болгарський перець (краще червоний) - 1 штука
- кріп - невеликий пучок
- яйця - 2 штуки
- сметана - 2 столові ложки
- чорний мелений перець - за смаком
- сушений часник - за смаком
- твердий сир - скільки не шкода, на око
- трохи олії - для форми
Як готувати:
-
Кабачки натираємо на великій тертці, солимо і залишаємо на 10 хвилин, щоб пустили сік.
-
За цей час пропускаємо через м'ясорубку курячі стегна та сало. Виходить соковитий домашній фарш.
-
Дрібно нарізаємо зелену цибулю, солодкий перець та кріп.
Популярні новини заразХто залишиться без доплат: розвінчуємо міфи про перерахунок пенсій у ПФУ
Чому ваш газон жовтіє влітку: і як врятувати його без паніки та зайвих літрів води
Тих, хто ховався від мобілізації, покарають після перемоги: попередження для ухилянтів
Злата Огнєвіч показала весілля з відомим співаком, Решетній привітав: "Вже не Холостячка"
-
Віджимаємо кабачки від зайвої рідини та додаємо до фаршу. Туди ж – нарізані овочі та зелень.
-
Вбиваємо два яйця, кладемо пару ложок сметани, приправляємо чорним перцем та сушеним часником. Все добре перемішуємо.
-
Викладаємо масу у форму, змащену олією, розрівнюємо поверхню.
Кабачкова запіканка, кадр з відео -
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
-
Через 40 хвилин дістаємо, посипаємо тертим сиром та повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
-
Потім вимикаємо вогонь і даємо запіканці постояти в гарячій духовці ще 10 хвилин. Це важливо - вона стає щільнішою і не розвалюється при нарізці.
Запіканка виходить соковитою, насиченою, з легкою сирною скоринкою зверху.
Читайте також:
Рецепт лінивих пельменів, що підриває мозок: штрулі, від яких не відірватися.
Густий томатний суп зі свининою: коли ложка стоїть, а ти не можеш зупинитись, рецепт.
Кабачковий кайф із часничкою: рецепт літньої закуски, яка зникає зі столу за п'ять хвилин.