Осінь - період консервації овочів та продуктів на зиму. Серед них і яблука, які є доволі бюджетним продуктом.
Звичайно, яблучні пирги - зірки осіннього меню, але відкладіть кілька яблук, щоб приготувати варення. На це вам знадобиться лише 25 хвилин.
Інгредієнти:
яблука – 1 кг;
цукор - 800 г;
лимонна кислота - 1/3 ч.л.;
вода - 3 ст.л.
Приготування яблучного варення:
1.Очищаємо яблука від насіннєвих коробочок та нарізаємо на тонкі маленькі часточки. Вливаємо в каструлю воду і викладаємо яблука, висипаємо туди 200 г цукру. Перемішуємо і варимо яблука на вогні вище за середнє 5 хвилин.
2.Висипаємо ще 200 г цукру, а разом з ним лимонну кислоту, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Також робимо з рештою 400 грам цукру, висипаємо і варимо по 5 хвилин щоразу. Далі варення забираємо в банки і даємо йому охолонути.
"Ви їй нерідна": Могилевська жорстко поставила на місце хейтерів і сказала все про материнство без крові
Грошей навіть на хліб не буде: продукти у 2026 стануть "недоступними" через відключення світла
Війна триватиме ще роки: ветеран пояснив, чому мирні переговори – лише "танці" на крові
Булгакова і Ахматову все-таки приберуть із Києва: місто чистить радянське та імперське відлуння
Для варення підходять яблука різних сортів, але краще вибирати міцні та не надто соковиті плоди. Варення можна приготувати у різний спосіб: традиційним, швидким або в мультиварці. Готовий продукт розливають стерилізованими банками і закривають кришками. Зберігати яблучне варення слід у прохолодному темному місці.
Читайте також:
Їх захочеться їсти весь день: рецепт апетитних пиріжків-човників з куркою та грибами.
Взимку ви не пошкодуєте, що закрили кілька банок: рецепт гарбузово-томатного соусу з болгарським перцем під м'ясо.
