Будь-яка біла риба, запечена під апетитною шапочкою із сиру та обсмаженою з цибулею моркви, стає святковою стравою. Філе хека виходить дуже соковитим, в міру солоним, з неймовірно смачною сирно-овочевою шапочкою.
Продукти (на 4 порції):
- Філе хека - 600 г
- Морква – 120 г (1 шт.)
- Цибуля ріпчаста - 90 г (1 шт.)
- Сир твердий – 60 г
- Гірчиця (готова приправа) – 1 ч. ложка
- Соєвий соус – 1 ст. ложка
- Сметана – 1 ст. ложка
- Соль - 0,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
- Олія - 30 мл (2 ст. ложки)
При необхідності очистіть філе хека від кісток і розріжте кожне поперек на кілька частин (наполовину).
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Викладіть рибу у форму для запікання (краще вистелити пергаментом дно). Посоліть і поперчіть шматочки філе.
Для соусу в невеликій ємності з'єднайте гірчицю та соєвий соус, перемішайте віночком або вилкою до однорідності.
Намажте отриманим соусом шматочки риби (найзручніше це робити кулінарним пензликом). Залишіть рибу маринуватися на 10-15 хвилин.
У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та моркву і обсмажте 10-12 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Коли морква і цибуля стануть м'якими і підрум'яняться, зніміть сковороду з вогню і остудіть овочі.
Змішайте охолоджену обсмажену з цибулею моркву зі сметаною.
Отриману овочеву суміш нанесіть на рибу, вкриваючи шапочкою кожен шматочок.
Форму відправте в розігріту духовку, запікайте рибу за температури 180 градусів 20 хвилин.
Підготуйте твердий сир – натріть його на дрібній тертці.
Через 20 хвилин дістаньте форму з духовки і викладіть на кожен шматочок риби по столовій ложці подрібненого сиру.
Поверніть рибу в духовку ще на 10 хвилин, до розплавлення та рум'яності сиру.