Спробуйте вареники, розкушуючи які кожен відчує під ніжним тістом хруст і насичений смак шкварок.

Для тіста:

260 г борошна
180-200 г кефіру 2,5%
2 ст.л. соняшникової олії
дрібка солі

Для начинки:

100 г сала
2 середні цибулини
2-3 ст.л. з гіркою борошна
сіль за смаком

Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

У мисці змішайте 200 г борошна, 180 г кефіру, дрібку солі та 2 ст.л. соняшникової олії. Спершу перемішуйте тісто лопаткою, а коли воно стане більш цільним, перекладіть на притрушену борошном поверхню і домісіть руками. Тісто має вийти еластичним і не липнути до рук. Сформуйте з нього кульку, накрийте рушником і дайте відстоятись 15 хвилин.

У цей час приготуйте начинку. 100 г сала наріжте дрібним кубиком, подрібніть 2 цибулини. Обсмажте на пательні сало з цибулею, поки остання не стане прозорою. Потім додайте 2-3 ст.л. борошна. Кількість регулюйте, орієнтуючись на кількість жиру - борошно повинно його всотати. Обсмажуйте начинку, поки борошно не почне румʼянитись.
Притрусіть поверхню столу борошном і розкачайте тісто в тонкий пласт. Склянкою чи формою виріжте кружечки, покладіть у кожен начинку і защипінть тісто, формуючи вареники. Лишіть трохи засмажки для подачі.
Закип’ятіть воду в каструлі, додайте дрібку солі. Вкиньте у воду вареники, дочекайтеся, поки вони спливуть, і варіть іще 3 хвилини опісля. Готові вареники змастіть маслом чи жиром з-під ковбаси/м’яса, якщо є, або просто подавайте зі шкварками, що лишилися.