Гречка у багатьох асоціюється з чимось дієтичним, нудним та повсякденним. Ну, кого можна здивувати звичайною гречкою? Навіть якщо зробити підливу під гречку, все одно вона не викличе якогось захоплення.

А от якщо зробити запіканку з гречки та риби – це буде те, чим ви захоплюватиметеся.

Що ж нам знадобиться для цієї соковитої та апетитної страви:

Крупа гречана - 200 г

Хек (філе) — 300 г

Яйця – 3 шт.

Популярні новини зараз

Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Помідор - 100 г

Цибуля ріпчаста - 120 г

Молоко — 70 мл

Олія - ​​30 мл

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком.

Процес приготування:

Спочатку потрібно відварити гречку до того стану, щоб вона була м'якою. Вона повинна вийти розсипчастою, вода повинна повністю вбратися. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Далі беремо форму для запікання, змащуємо краї олією і викладаємо половину гречаної каші на дно, розрівнюємо її.

Потім беремо рибне філе, нарізаємо його невеликими шматочками та викладаємо на гречку щільним шаром.

Обсмажуємо цибулю на сковороді та викладаємо її на рибний шар.

Зверху покриваємо цибулю шаром гречки, що залишився.

Далі перекладаємо нашу страву тонкими шматочками нарізаних помідорів.

Потім беремо яйця та збиваємо їх разом із молоком. Готову суміш солимо і перчимо до смаку. Все це виливаємо у форму для запікання, в якій вже знаходиться наша листкова гречка.

Ставимо у духовку на 35-40 хвилин. Після цього залишиться розрізати запіканку на порції та подати до столу.

Читайте також:

Це велика помилка: що в жодному разі не можна садити поруч із чорною смородиною

Прийде отримувати нові права: автомобілістам розповіли про нововведення. Торкнеться кожного

Ситний і швидкий сніданок: рецепт ніжних оладок з ковбасою та сиром усередині