Гречка у багатьох асоціюється з чимось дієтичним, нудним та повсякденним. Ну, кого можна здивувати звичайною гречкою? Навіть якщо зробити підливу під гречку, все одно вона не викличе якогось захоплення.
А от якщо зробити запіканку з гречки та риби – це буде те, чим ви захоплюватиметеся.
Що ж нам знадобиться для цієї соковитої та апетитної страви:
Крупа гречана - 200 г
Хек (філе) — 300 г
Яйця – 3 шт.
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Помідор - 100 г
Цибуля ріпчаста - 120 г
Молоко — 70 мл
Олія - 30 мл
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком.
Процес приготування:
Спочатку потрібно відварити гречку до того стану, щоб вона була м'якою. Вона повинна вийти розсипчастою, вода повинна повністю вбратися. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Далі беремо форму для запікання, змащуємо краї олією і викладаємо половину гречаної каші на дно, розрівнюємо її.
Потім беремо рибне філе, нарізаємо його невеликими шматочками та викладаємо на гречку щільним шаром.
Обсмажуємо цибулю на сковороді та викладаємо її на рибний шар.
Зверху покриваємо цибулю шаром гречки, що залишився.
Далі перекладаємо нашу страву тонкими шматочками нарізаних помідорів.
Потім беремо яйця та збиваємо їх разом із молоком. Готову суміш солимо і перчимо до смаку. Все це виливаємо у форму для запікання, в якій вже знаходиться наша листкова гречка.
Ставимо у духовку на 35-40 хвилин. Після цього залишиться розрізати запіканку на порції та подати до столу.
Читайте також:
Це велика помилка: що в жодному разі не можна садити поруч із чорною смородиною
Прийде отримувати нові права: автомобілістам розповіли про нововведення. Торкнеться кожного
Ситний і швидкий сніданок: рецепт ніжних оладок з ковбасою та сиром усередині