Якщо у вас оселедець під шубою викликає асоціацію з новорічними святами, слід спробувати "сестру" цього салату - скумбрію під шубою, яка за рахунок копченого смаку створить враження абсолютно іншої страви.

Докладніше про те, як приготувати скумбрію під шубою, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування скумбрії під шубою нам знадобиться:

  1. Скумбрія копчена – 200 г
  2. Картопля – 120 г
  3. Буряк – 120 г
  4. Морква – 70 г
  5. Цибуля ріпчаста – 50 г
  6. Яйця – 2 шт.
  7. Майонез – 150 г
  8. Цукор – 1/2 ч. ложки
  9. Оцет 9% - 1 ст. ложка
  10. Сіль за смаком
  11. Перець чорний мелений – за смаком
  12. Кріп свіжий (за бажанням) – для подачі

Спосіб приготування скумбрії під шубою:

Для початку необхідно ретельно вимити всі коренеплоди, щоб видалити бруд та залишки ґрунту.

Розкладіть вимиті овочі в каструлі та залийте водою. Доведіть воду до кипіння та варіть овочі до м'якості. Картоплю та моркву потрібно варити протягом 20 хвилин, а буряки – від 50 до 60 хвилин. Потім злийте воду, остудіть овочі.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Різкий стрибок до 122 грн: скільки зараз коштують яйця та соняшникова олія у супермаркетах

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

Відварити яйця до готовності протягом 8-9 хвилин. Потім остудіть яйця, опустивши в холодну воду.

Очистіть і наріжте цибулю невеликими кубиками і замаринуйте її. Змішайте 150 г води з цукром, сіллю (2-3 щіпки) та оцтом. Помістіть цибулю в маринад на 10-15 хвилин, потім злийте рідину.

Щоб приготувати салат, викладіть скумбрію, очищену від шкіри та кісток, нарізану кубиками у перший шар.

Зверху скумбрії розподіліть мариновану цибулю.

Використовуйте майонез, щоб намазати картоплю, очищену та натерту на великій тертці, і викласти наступний шар. За бажання приправте перцем.

Насолоджуйтесь наступним шаром із натертої моркви, яку також потрібно змастити майонезом.

Відварені яйця, очищені та натерті на великій або середній тертці, повинні зайняти наступний шар. Посоліть до смаку.

Знову нанесіть мережу з майонезу.

Натертий на великій тертці буряк викладіть на верхівку і змастіть майонезом.

Помістіть салат в холодильник на щонайменше одну годину, щоб він просочився і став ще смачнішим і соковитішим.

Наріжте кріп дрібно і використовуйте для прикраси перед подачею.

Читайте також: