Торт "Наполеон" відомий у багатьох країнах як смачний десерт. Але українські господині вже давно використовують ідею листкових коржів з начинкою для інших цілей: готують чудовий закусочний торт.
Продукти для тесту:
- борошно – 350-400 г;
- олія вершкове - 200 г;
- сметана – 200 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- соль - 1/3 ч. ложки.
Отже, щоб приготувати тісто, борошно (350 г - це трохи більше 2 склянок об'ємом 250 мл) просіюємо в миску і натираємо до неї масло на великій тертці. Руками швидко перетираємо олію з борошном, щоб утворилася однорідна крихта.
Всипаємо до борошна сіль, цукор та соду. Перемішуємо. Сметану перемішуємо з яйцем і також додаємо в борошняну суміш.
Руками замішуємо тісто. Якщо потрібно, то борошно можна доборити додатково. Коли тісто готове, то скочуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин, але можна і на ніч.
Ділимо тісто на 5 частин. Кожну частину тіста розкочуємо на аркуші пергаментного паперу прямокутний пласт розміром 20х40 см.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Перекладаємо пласт тіста разом із пергаментом на деко. Підрізаємо пласт тіста до потрібного розміру та обрізки залишаємо поряд. Випікаємо кожен корж 7-8 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки.
Готові коржі та обрізки викладаємо на дошку та залишаємо до повного остигання.
Продукти для начинки:
- консерви рибні – 250 г;
- сир твердий – 200 г;
- яйця – 4 шт.;
- майонез - 250-300 г;
- часник – 3 зубчики (за смаком).
Сир натираємо на великій тертці та змішуємо з 1/4 частиною часниково-майонезного соусу.
Яйця очищаємо та нарізаємо кубиками.
1/4 частину майонезу змішуємо із яйцями.
Ще 1/4 частину часникового майонезу додаємо до риби та перемішуємо.
Одна частина майонезу залишається для змащування верхів коржів.
На перший корж наносимо яєчну начинку.
Зверху викладаємо другий корж і змащуємо майонезом із рибою.
Наступний корж змащуємо сиром із майонезом.
Верхній корж змащуємо майонезом.
Корж, що залишився, і обрізки ламаємо і поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти середнього розміру протягом 1-2 секунд.
Посипаємо торт зверху крихтою та відправляємо в холодильник на 3-4 години.
Прикрасити торт можна маслинами, оливками та зеленню петрушки.
Читайте також: