Торт "Наполеон" відомий у багатьох країнах як смачний десерт. Але українські господині вже давно використовують ідею листкових коржів з начинкою для інших цілей: готують чудовий закусочний торт.

Продукти для тесту:

  • борошно – 350-400 г;
  • олія вершкове - 200 г;
  • сметана – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • соль - 1/3 ч. ложки.

Отже, щоб приготувати тісто, борошно (350 г - це трохи більше 2 склянок об'ємом 250 мл) просіюємо в миску і натираємо до неї масло на великій тертці. Руками швидко перетираємо олію з борошном, щоб утворилася однорідна крихта.

Всипаємо до борошна сіль, цукор та соду. Перемішуємо. Сметану перемішуємо з яйцем і також додаємо в борошняну суміш.

Руками замішуємо тісто. Якщо потрібно, то борошно можна доборити додатково. Коли тісто готове, то скочуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин, але можна і на ніч.

Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів.

Ділимо тісто на 5 частин. Кожну частину тіста розкочуємо на аркуші пергаментного паперу прямокутний пласт розміром 20х40 см.

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Показати ще

Перекладаємо пласт тіста разом із пергаментом на деко. Підрізаємо пласт тіста до потрібного розміру та обрізки залишаємо поряд. Випікаємо кожен корж 7-8 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки.

Готові коржі та обрізки викладаємо на дошку та залишаємо до повного остигання.

Продукти для начинки:

  • консерви рибні – 250 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • майонез - 250-300 г;
  • часник – 3 зубчики (за смаком).
А тепер готуємо начинку. Для цього відварюємо яйця круто (8-10 хвилин після закипання), а рибні консерви розминаємо за допомогою вилки.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес та змішуємо з майонезом.

Сир натираємо на великій тертці та змішуємо з 1/4 частиною часниково-майонезного соусу.

Яйця очищаємо та нарізаємо кубиками.

1/4 частину майонезу змішуємо із яйцями.

Ще 1/4 частину часникового майонезу додаємо до риби та перемішуємо.

Одна частина майонезу залишається для змащування верхів коржів.

На перший корж наносимо яєчну начинку.

Зверху викладаємо другий корж і змащуємо майонезом із рибою.

Наступний корж змащуємо сиром із майонезом.

Верхній корж змащуємо майонезом.

Корж, що залишився, і обрізки ламаємо і поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти середнього розміру протягом 1-2 секунд.

Посипаємо торт зверху крихтою та відправляємо в холодильник на 3-4 години.

Прикрасити торт можна маслинами, оливками та зеленню петрушки.

Читайте також:

Ніжність та блаженство: рецепт котлет із крабових паличок. Захочеться добавки

Захочеться третю порцію: рецепт соковитого листкового пирога з крабовими паличками