Качине м’ясо смачне, ароматне та поживне, воно жирніше за м’ясо курки та індички і має темніший колір. От тільки для недосвідчених кулінарів воно може стати підступним продуктом, адже досить часто качина грудка виходить надзвичайно жорсткою. Разом з тим, вона надзвичайно гарно поєднується із кисло-солодкими соусами, як-от апельсиновим, сливовим, вишневим, малиновим, а також із желе з порічок. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко винайшов рецепт приготування качиної грудки у пікантному соусі з кагору.

Секрети приготування ніжного філе качки:

  • Перед тим як помістити грудку в духовку, її краще злегка обсмажити, щоб жир витопити і просяк її.
  • Якщо качка готується зі шкірою, її потрібно надрізати, щоб м’ясо не стягувалося.
  • Якщо готується без шкіри, її знімають до теплової обробки.
  • При обсмажуванні краще не використовувати масло або брати його по мінімуму.

Для качиних грудок:

  • 6 качиних грудок;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • сіль і перець до смаку.

Для соусу:

  • 5 гілочок чебрецю;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 150 мл кагору;
  • 200 г вишні;
  • 2 см кореню імбиру;
  • 1 зірочка бодяну;
  • сіль та перець до смаку.

Духовку для запікання качиних грудок необхідно розігріти до 200 градусів.

Далі слід промити грудку під проточною водою і обсушити рушником з паперу.

На сухій розігрітій пательні підсмажуємо їх до золотавої скоринки з усіх сторін.

Перекладаємо підсмажені качині грудинки в деко для запікання, додаємо 3 гілочки чебрецю, сіль та перець. Готуємо їх в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
Для приготування соусу необхідно роздавити 5 зубчиків часнику та нарізати 2 см імбиру тонкими слайсами. В сотейник кладемо 200 г вишні без кісток, додаємо 5 гілочок чебрецю, 150 мл кагору, часник, слайси кореню імбиру, зірочку бодяну, сіль та перець. Готуйте все це на середньому вогні приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
Далі дістаємо з соусу гілочки чебрецю, зірочку бодяну та імбир. Соус необхідно перебити блендером до однорідного стану.
Налийте соус у форму з грудинками або поливайте ним м’ясо порційно. Подавайте страву потрібно гарячою.
Читайте також:

Більше не доведеться замовляти: рецепт тонкої піци із лаваша. Гості будуть у захваті

Продаються на будь-якому ринку: названо продукти, які відновлюють печінку.

Популярні новини зараз

Складні дні розпочалися 27 вересня: хтось із знаків Зодіаку втягнеться у любовні трикутники, а хтось – у скандали

Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Магазинний більше не купуйте: рецепт домашнього сиру з кефіру. Діти будуть у захваті