Качине м’ясо смачне, ароматне та поживне, воно жирніше за м’ясо курки та індички і має темніший колір. От тільки для недосвідчених кулінарів воно може стати підступним продуктом, адже досить часто качина грудка виходить надзвичайно жорсткою. Разом з тим, вона надзвичайно гарно поєднується із кисло-солодкими соусами, як-от апельсиновим, сливовим, вишневим, малиновим, а також із желе з порічок. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко винайшов рецепт приготування качиної грудки у пікантному соусі з кагору.
Секрети приготування ніжного філе качки:
- Перед тим як помістити грудку в духовку, її краще злегка обсмажити, щоб жир витопити і просяк її.
- Якщо качка готується зі шкірою, її потрібно надрізати, щоб м’ясо не стягувалося.
- Якщо готується без шкіри, її знімають до теплової обробки.
- При обсмажуванні краще не використовувати масло або брати його по мінімуму.
Для качиних грудок:
- 6 качиних грудок;
- 3 гілочки чебрецю;
- сіль і перець до смаку.
Для соусу:
- 5 гілочок чебрецю;
- 5 зубчиків часнику;
- 150 мл кагору;
- 200 г вишні;
- 2 см кореню імбиру;
- 1 зірочка бодяну;
- сіль та перець до смаку.
Духовку для запікання качиних грудок необхідно розігріти до 200 градусів.
Далі слід промити грудку під проточною водою і обсушити рушником з паперу.
На сухій розігрітій пательні підсмажуємо їх до золотавої скоринки з усіх сторін.
Перекладаємо підсмажені качині грудинки в деко для запікання, додаємо 3 гілочки чебрецю, сіль та перець. Готуємо їх в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
Для приготування соусу необхідно роздавити 5 зубчиків часнику та нарізати 2 см імбиру тонкими слайсами. В сотейник кладемо 200 г вишні без кісток, додаємо 5 гілочок чебрецю, 150 мл кагору, часник, слайси кореню імбиру, зірочку бодяну, сіль та перець. Готуйте все це на середньому вогні приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
Далі дістаємо з соусу гілочки чебрецю, зірочку бодяну та імбир. Соус необхідно перебити блендером до однорідного стану.
Налийте соус у форму з грудинками або поливайте ним м’ясо порційно. Подавайте страву потрібно гарячою.
Читайте також:
Більше не доведеться замовляти: рецепт тонкої піци із лаваша. Гості будуть у захваті
Продаються на будь-якому ринку: названо продукти, які відновлюють печінку.
Популярні новини зараз
Показати ще
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Магазинний більше не купуйте: рецепт домашнього сиру з кефіру. Діти будуть у захваті