Такі оладки можуть бути окремою повноцінною стравою, якщо їх правильно приготувати. А з нашим простим рецептом інакше й не вийде.
Докладніше про те, як приготувати оладки-пиріжки, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування оладок-пиріжків нам знадобиться:
Для тесту:
- Яйця - 2 шт.
- Сир (жирністю 5%) - 200 г
- Кефір (жирністю 1%) - 300 мл
- Борошно - 135 г
- Розпушувач - 5 г
- Сіль - 3 г
- Цукор - 5 г
Для начинки:
- Печінка куряча - 350 г
- Цибуля ріпчаста - 120 г
- Морква - 150 г
- Олія - 60 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування оладок-пиріжків:
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Для приготування смачної начинки для оладок необхідно на початку очистити і нарізати цибулю на невеликі шматочки. Потім розігріти сковороду і додати олію. Обсмажувати цибулю потрібно на помірному вогні протягом 2-3 хвилин із постійним помішуванням.
Далі очистіть моркву та натріть її на великій тертці. Додайте моркву до обсмаженої цибулі і готуйте ще 1-2 хвилини, періодично помішуючи вміст сковороди. Додайте до цього міксу нарізану курячу печінку і готуйте на помірному вогні, помішуючи протягом 4-5 хвилин, щоб досягти бажаного кольору. Потім можна додати трохи солі та перетворити печінку на низький вогонь, накрити кришкою та гасити ще 5-7 хвилин.
Дайте готовій начинці охолонути та додайте перець, при необхідності підправляйте сіллю. Перемішайте начинку і подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера. Можна залишити великі шматочки овочів та печінки, якщо хочете грубішу текстуру.
Для приготування тіста в глибокій мисці змішайте сир, яйця, кефір, сіль та цукор. За допомогою занурювального блендера подрібніть інгредієнти до однорідної консистенції. Потім додайте просіяне борошно, і розпушувач і перемішайте віночком, щоб отримати густе тісто.
У сковороду з розігрітою олією можна викладати повні ложки тіста і розрівнювати ложкою в тонкі круглі оладки діаметром 10-11 см. Смажити оладки потрібно на низькому середньому вогні протягом 1-1,5 хвилини з одного боку, потім акуратно перевернути лопаткою, і ще 20-30 секунд смажити до готовності.
Викладіть начинку на половину оладок та накрийте їх другою половиною. Пригладьте лопаткою, щоб пиріжки не розвалилися, і готуйте ще 20-30 секунд з кожного боку.
Оладки з начинкою з печінки та овочів будуть ароматними й смачними. Хороша ідея для сніданку, обіду чи перекусу.
Читайте також: