Продукти для тесту:
- масло вершкове (охолоджене) - 100 г;
- яйце 1 шт;
- молоко - 40 мл;
- мука - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тестом;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- соль - 0,5 ч. ложки.
Увага!
- Вершкове масло або маргарин має бути добре охолодженим, тому за 20 хвилин до початку приготування відправте його в морозильну камеру.
В одну миску потрібно просіяти муку|борошно| і туди ж натерти на великій терці олію (або маргарин). Перемішуємо лопаткою до появи крихти.
В іншій мисці з'єднуємо молоко, яйце, сіль та цукор – перемішуємо віночком.
З'єднуємо яєчно-молочну суміш з масляно-борошною крихтою. Швидко замісіть тісто, щоб воно не встигло нагрітися від тепла долонь.
Далі з тестом потрібно кілька разів виконати процедуру як на тісто для торта "Наполеон": тісто потрібно розкотити в прямокутний пласт завтовшки приблизно 6-10 мм, далі складаємо тісто вдвічі чи вчетверо і знову розкотити. Повторюємо процедуру 3-4 рази.
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Загортаємо тісто в поліетилен і ставимо в холодильник щонайменше на півгодини (краще на 1-2 години).
Поки тісто охолоджується, готуємо овочеву частину начинки:
- капусту ( 100 г) дрібно шаткуємо;
- помідори (100 г) нарізаємо брусочками;
- очищену цибулю (80 г) нарізаємо тонкими півкільцями;
- солодкий перець (100 г) потрібно очистити від насіння і нарізати невеликими тонкими шматочками.
Овочі з'єднуємо в мисці і потрібно посолити.
Твердий сир потрібно натерти на великій тертці, а зелень петрушки та кропу дрібно порубати.
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Формуємо пиріжок, міцно защипнувши краї тіста по шву. Розривів не повинно бути - тісто дуже еластичне, добре ліпиться і тримає начинку.
Деко потрібно застелити пекарським папером і викласти туди сформовані пиріжки швами вгору.
Відправляємо лист у духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо сосиски в тісті, з овочами та сиром, 20-25 хвилин - пиріжки повинні покритися рум'яною апетитною скоринкою.
Читайте також:
Як правильно битися яйцями на Великдень, щоб завжди був успіх і щоб усіх перемагати
Так робили в панських будинках: як приготувати оладки-пиріжки з начинкою з курки
Раніше цей рецепт зберігали в таємниці: як зробити смачний паштет із скумбрії