Напевно, багато хто пам'ятає ті часи, коли про смак справжньої піци, як і про її зовнішній вигляд, багато хто й не здогадувався. Багато хто робив аналог піци вдома, крихаючи на тісто все, що є в холодильнику.

А ще дуже популярними були так звані "шкільні" піци, які продавалися у будь-якій їдальні чи кафе.

Ось сьогодні і нагадаємо рецепт цієї ностальгічної страви.

Що нам знадобиться для приготування "шкільної" піци:

Для тесту:

Вода (кімнатної температури) – 170 мл

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Показати ще

Яйце - 1 шт.

Масло вершкове (розм'якшене) - 30 г

Борошно - 400 г (3 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тестом

Дріжджі пресовані - 20 г

Цукор – 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Для начинки:

Ковбаса варена - 250 г

Огірки мариновані – 250 г (2 шт.)

Сир твердий – 150 г

Кетчуп - 100 мл

або томатна паста – 50 г.

Як приготувати "шкільну" піцу

Для початку дістаємо вершкове масло з холодильника і даємо йому "відігрітися" до м'якого стану. Воду також можна підігріти до кімнатної температури.

Потім додаємо в теплу воду дріжджі та ложку цукру. Добре перемішуємо віночком і ставимо на 10 хвилин до появи пінки на поверхні.

В отриману суміш додаємо сіль та яйце, потроху перемішуючи починаємо підсипати борошно. А от коли вже тісто стане м'яким і з нього можна щось ліпити – додаємо вершкове масло та починаємо замішувати. Вже через 8-10 хвилин у вас має вийти тісто, яке готове для ліплення. Викладаємо тісто у відповідну ємність, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину в теплому місці.

Дістаємо тісто, добре мені його, щоб випустити все повітря. Ділимо на кілька частин у вигляді кульок. Вони послужать основою кількох порцій піци. У середньому кожна кулька має важити 70-80 грам.

Далі все простіше: вмикаємо духовку, розігріваємо її до 200 градусів. Натираємо сир на дрібній тертці, ковбасу та солоні огірки ріжемо кубиками.

Беремо кожну кульку тіста і розкочуємо її в круглий пласт товщиною 0,5 см і діаметром 12-16 см. До речі, його можна покрити кетчупом або томатною пастою. Останню краще розвести водою у пропорції 1:1.

Застилаємо лист пергаментом, викладаємо на нього наші коржики, розподіляючи по них ковбасу і огірки. Важливий аспект: один сантиметр до краю піци обов'язково залиште порожнім.

Зверху викладаємо по 2-3 чайні ложки сиру, який ми натерли заздалегідь.

Випікаємо "шкільні" піци 10-12 хвилин доти, доки не розплавиться сир, а краї піци не перетворяться на рум'яні борти.

Читайте також:

Не відрізнити від рибної ікри: рецепт млинців з кільки в томаті з манкою

Буде сюрприз: деяким українським пенсіонерам дадуть літні надбавки

Прийде кидати: українським курцям підготували дуже неприємний сюрприз