Продукти на 6 порцій:
- картопля – 550 г;
- яйця – 6 шт.;
- шинка – 50 г;
- петрушка свіжа – 7 г;
- олія рослинна (для підготовки формочок) - 20 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Картоплю попередньо відварюємо в мундирі. Картоплю миємо, заливаємо водою, щоб покрила картоплю. Відварюємо картоплю близько 25 хвилин, до готовності.
Розігріваємо духовку до 220 градусів.
З готової картоплі зливаємо воду, даємо картоплі трохи охолонути.
Натираємо картоплю на великій тертці.
Всипаємо до картоплі сіль та перець.
Можна використовувати як силіконові формочки, так і металеві. Металеві форми потрібно застелити фольгою, щоб потім кошики можна було легко дістати. Форми для маффінів змащуємо рослинним маслом і викладаємо у форми картопля, сформувавши кошики.
Поки Фіцо скаче в Кремлі: українці принесли бюджету Словаччини вдвічі більше, ніж витрачено на допомогу країні
Нові виплати та соцдопомога: стартує універсальна програма – хто перший отримає гроші
Прожити стане ще складніше: українців готують до серйозних труднощів
Капуста по-азіатськи з фаршем: гостра та ароматна страва, яка перетворить вашу вечерю, рецепт
Ставимо форми з картопляними кошиками в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів на 15 хвилин до легкого підрум'янювання.
Шинку нарізаємо маленькими кубиками.
Коли кошики злегка підрум'яняться, виймаємо з духовки і вбиваємо в кожну сиру яйця.
У кожен кошик поверх яєць додаємо кубики шинки.
Листочки петрушки дрібно шаткуємо і посипаємо зверху.
Знову відправляємо до духовки на 15-20 хвилин. Коли яйця схопляться, дістаємо.
Виймаємо кошики з форм. Яєчня з шинкою в картопляних кошиках готова.
Читайте також:
Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром
Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру
Неможливо встояти: рецепт тушкованого м'яса із червоною квасолею. Робиться на сковорідці