Дієтологи стверджують, що свиняче сало покращує роботу головного мозку, сприяє очищенню крові від бляшок холестерину і цілюще впливає на функціонування серцевого м'яза.
Крім того, сало надає безліч незамінних кислот, які допомагають підвищити імунітет. Тому сало їсти треба, можна і потрібно; хоч сирим, хоч маринованим, але сало є унікальним продуктом у своєму роді.
Докладніше про те, як приготувати сало в запашному маринаді читайте у нашому матеріалі.
Для приготування сала в запашному маринаді нам знадобиться:
- свинина (грудинка) – 500 г;
- сіль – 50 г;
- запашний перець горошком – 5 шт.;
- чорний перець горошком – 5 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- коріандр горошком – 1 ст. л.;
- часник - 3 зубчики;
- мелений червоний перець – 1 ч. л.;
- мелений коріандр – 1 ч. л.;
- мелений лавровий лист – 1 ч. л.;
- Пергамент.
Спосіб приготування сала в запашному маринаді:
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
1. Приготування маринаду. У великій каструлі налийте воду і додайте сіль, запашний і чорний перець горошком, лавровий лист, коріандр горошком. Ретельно перемішайте та доведіть до кипіння. Варити на слабкому вогні 3 хвилини.
2. Підготовка свинини. Наріжте грудинку на шматочки й викладіть їх у банку або ємність. Додайте часточки часнику. Залийте гарячим маринадом. Щільно закрийте кришкою та залиште до повного остигання. Потім помістіть у холодильник на 5 днів.
3. Обробка сала. Дістаньте сало із банки або ємності та обсушіть паперовим рушником. У мисці змішайте мелений червоний перець, коріандр, мелений лавровий лист. Натріть цією сумішшю шматочки сала з усіх боків.
4. Упаковка сала. Загорніть кожен шматочок сала у пергамент. Зберігайте сало у морозильнику.
5. Подання. Подавайте сало як закуску або використання для приготування бутербродів та шкварок. Якщо ви хочете зробити сало менш гострим, замініть червоний перець солодкою копченою паприкою.
Тепер ви знаєте, як готувати смачне та корисне сало в розсолі, яке не лише прикрасить ваш стіл, а й покращить стан вашого організму.
Читайте також:
Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет
Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів