Для цієї простої закуски знадобиться лише кілька інгредієнтів.

Продукти на 8 порцій:

  • тісто листкове дріжджове - 300 г;
  • шинка - 150 г;
  • помідор - 120 г;
  • крем-сир - 100 г;
  • сир моцарелла – 120 г;
  • вершки (жирністю 10%) - 30 мл;
  • свіжа петрушка - 10 г;
  • базилік свіжий - 10 г;
  • жовток яєчний (для змащування рулету) – 1 шт.

Увага! Лист листкового дріжджового тіста потрібно заздалегідь викласти на підпилене борошном пергамент, тісто повинне розморозитися при кімнатній температурі.

Тісто потрібно розкотити прямокутним пластом на присипаній мукою поверхні (розмір приблизно 30х24 см.)

До крем-сиру додаємо вершки і перемішуємо до однорідності - повинна вийти маса середньої густоти.

Розподіляємо вершкову масу по всьому пласту тіста.

Популярні новини зараз

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Помідор потрібно нарізати тонкими кружальцями (занадто рідку серединку можна частково видалити). Розкладаємо кружечки помідора на сирний шар, не доходячи до однієї довгої сторони приблизно на 2-3 см.

Базилік та петрушку потрібно подрібнити та розподілити поверх помідорного шару.

Шинку нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо зверху в один шар хаотично.

Сир моцарелла потрібно натерти на великій тертці. Сиром рясно посипаємо шинку.

Далі тісто з начинкою потрібно згорнути у рулет по довгій стороні, а бічні сторони защипнути руками, добре закриваючи начинку.

Кухонними ножицями надрізаємо рулет зверху поперек шматочками шириною 1-1,5 см, не дорізаючи до нижньої сторони.

Надрізані кружальця по черзі потрібно витягнути в різні боки. (Такі надрізи виконують і естетичну функцію, і практичну – начинка пропечеться краще та швидше.)

Змащуємо рулет яєчним жовтком і відправляємо в духовку на 15-25 хвилин при температурі 180 градусів. Так, завдяки жовтку рулет апетитно підрум'яниться.

До речі, час випікання залежить від потужності духовки та розміру заготовки. При випіканні потрібно орієнтуватися за своєю духовкою.

Готовий рулет перекладаємо на блюдо, розрізаємо та подаємо до столу.

Читайте також:

Сім'я буде у захваті: рецепт приготування подвійних пельменів. Такого ви не куштували

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші