Смажені пиріжки з горохом - це одна з тих страв, які допомагали людям вижити в найпростіші часи. Однак і сьогодні, коли на прилавках магазинів повно продуктів, актуальність і затребуваність смажених пиріжків з горохом не зменшилася.

При цьому рецепт приготування смажених пиріжків із горохом не відрізняється особливою складністю. Крім того, за бажання рецепт пиріжків з горохом можна легко адаптувати під вегетаріанське харчування - для цього просто не потрібно додавати в начинку шкварки.

Необхідні продукти для приготування смажених пиріжків із горохом:

  • вода 1 стакан;
  • цукор 1 ст. ложка;
  • дріжджі сухі 1 ст. ложка;
  • борошно 2-3 склянки (залежить від самого борошна і того, чи додаватимете ви в тісто яйце);
  • сіль за смаком;
  • яйце 1 штука;
  • горох 1 склянка;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • сало чи бекон 100 грам;
  • олія рослинна за смаком.

Для приготування тіста для смажених пиріжків з горохом, воду потрібно нагріти (щоб була трохи теплою), розчинити в ній дріжджі, додати цукор і пару столових ложок борошна.

Накриваємо так звану "опару" і забираємо у тепле місце на півгодини.

Далі додаємо борошно, що залишилося (обов'язково просіюючи її, щоб наситити киснем), сіль, яйце. Замішуємо еластичне, туге тісто.

Популярні новини зараз

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Прибрати його в тепле спокійне місце на півтори-дві години - доки не збільшиться вдвічі.

Поки тісто підходить, перебрати, промити і відварити до готовності горох (краще заздалегідь замочити його в холодній воді). Пюрувати горох за допомогою товкача або міксера, посолити

Бекон чи сало нарізати маленькими шматочками. Почистити та дрібно нарізати цибулю. Бекон обсмажити, помішуючи, до рівномірно-рум'яного кольору, додати цибулю, смажити ще 2-3 хвилини, доки вона не стане золотитися. Додати до горохового пюре, перемішати. Від тіста відщипувати шматки розміром з яйце, формувати коржики, класти на них начинку та защипувати пиріжки:).

Смажити на добре розігрітій сковороді з олією на повільному вогні з обох боків. Подавати гарячими, зі сметаною та часниковим соусом - просто перетріть часник із сіллю та водою і полийте пиріжки.

Читайте також:

Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"