Смажені пиріжки з горохом - це одна з тих страв, які допомагали людям вижити в найпростіші часи. Однак і сьогодні, коли на прилавках магазинів повно продуктів, актуальність і затребуваність смажених пиріжків з горохом не зменшилася.

При цьому рецепт приготування смажених пиріжків із горохом не відрізняється особливою складністю. Крім того, за бажання рецепт пиріжків з горохом можна легко адаптувати під вегетаріанське харчування - для цього просто не потрібно додавати в начинку шкварки.

Необхідні продукти для приготування смажених пиріжків із горохом:

  • вода 1 стакан;
  • цукор 1 ст. ложка;
  • дріжджі сухі 1 ст. ложка;
  • борошно 2-3 склянки (залежить від самого борошна і того, чи додаватимете ви в тісто яйце);
  • сіль за смаком;
  • яйце 1 штука;
  • горох 1 склянка;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • сало чи бекон 100 грам;
  • олія рослинна за смаком.

Для приготування тіста для смажених пиріжків з горохом, воду потрібно нагріти (щоб була трохи теплою), розчинити в ній дріжджі, додати цукор і пару столових ложок борошна.

Накриваємо так звану "опару" і забираємо у тепле місце на півгодини.

Далі додаємо борошно, що залишилося (обов'язково просіюючи її, щоб наситити киснем), сіль, яйце. Замішуємо еластичне, туге тісто.

Популярні новини зараз

Tesla, тримайся! Toyota запускає водневу революцію, яка може перевернути ринок авто

Шокуюча правда про гроші: скільки реально треба заробляти, щоб вижити в Україні у 2025 році

Полий молоком - і зірвеш відро гігантських помідорів: секрет, про який мовчать агрономи

Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну

Показати ще

Прибрати його в тепле спокійне місце на півтори-дві години - доки не збільшиться вдвічі.

Поки тісто підходить, перебрати, промити і відварити до готовності горох (краще заздалегідь замочити його в холодній воді). Пюрувати горох за допомогою товкача або міксера, посолити

Бекон чи сало нарізати маленькими шматочками. Почистити та дрібно нарізати цибулю. Бекон обсмажити, помішуючи, до рівномірно-рум'яного кольору, додати цибулю, смажити ще 2-3 хвилини, доки вона не стане золотитися. Додати до горохового пюре, перемішати. Від тіста відщипувати шматки розміром з яйце, формувати коржики, класти на них начинку та защипувати пиріжки:).

Смажити на добре розігрітій сковороді з олією на повільному вогні з обох боків. Подавати гарячими, зі сметаною та часниковим соусом - просто перетріть часник із сіллю та водою і полийте пиріжки.

Читайте також:

Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"