Смажені пиріжки з горохом - це одна з тих страв, які допомагали людям вижити в найпростіші часи. Однак і сьогодні, коли на прилавках магазинів повно продуктів, актуальність і затребуваність смажених пиріжків з горохом не зменшилася.
При цьому рецепт приготування смажених пиріжків із горохом не відрізняється особливою складністю. Крім того, за бажання рецепт пиріжків з горохом можна легко адаптувати під вегетаріанське харчування - для цього просто не потрібно додавати в начинку шкварки.
Необхідні продукти для приготування смажених пиріжків із горохом:
- вода 1 стакан;
- цукор 1 ст. ложка;
- дріжджі сухі 1 ст. ложка;
- борошно 2-3 склянки (залежить від самого борошна і того, чи додаватимете ви в тісто яйце);
- сіль за смаком;
- яйце 1 штука;
- горох 1 склянка;
- цибуля ріпчаста 1 штука;
- сало чи бекон 100 грам;
- олія рослинна за смаком.
Для приготування тіста для смажених пиріжків з горохом, воду потрібно нагріти (щоб була трохи теплою), розчинити в ній дріжджі, додати цукор і пару столових ложок борошна.
Накриваємо так звану "опару" і забираємо у тепле місце на півгодини.
Далі додаємо борошно, що залишилося (обов'язково просіюючи її, щоб наситити киснем), сіль, яйце. Замішуємо еластичне, туге тісто.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Прибрати його в тепле спокійне місце на півтори-дві години - доки не збільшиться вдвічі.
Поки тісто підходить, перебрати, промити і відварити до готовності горох (краще заздалегідь замочити його в холодній воді). Пюрувати горох за допомогою товкача або міксера, посолити
Бекон чи сало нарізати маленькими шматочками. Почистити та дрібно нарізати цибулю. Бекон обсмажити, помішуючи, до рівномірно-рум'яного кольору, додати цибулю, смажити ще 2-3 хвилини, доки вона не стане золотитися. Додати до горохового пюре, перемішати. Від тіста відщипувати шматки розміром з яйце, формувати коржики, класти на них начинку та защипувати пиріжки:).
Смажити на добре розігрітій сковороді з олією на повільному вогні з обох боків. Подавати гарячими, зі сметаною та часниковим соусом - просто перетріть часник із сіллю та водою і полийте пиріжки.
Читайте також:
Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"