Якщо ви хочете порадувати домашніх ситною, але при цьому простою та нехитрою випічкою, наш рецепт заливного пирога з фаршем та грибами – це саме те, що ви шукаєте.
Приготування заливного пирога з м'ясом та грибами починаємо з приготування начинки.
Продукти для начинки для заливного пирога:
- фарш м'ясний - 250 г. Фарш можна взяти на свій смак, починаючи від курячого та закінчуючи сумішшю свинячого та яловичого;
- печериці - 100 г. Можуть також бути лісові гриби та звичайні гливи;
- цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт. (невеликий));
- петрушка свіжа – 1/2 пучка;
- чеснок - 1 зубчик;
- часник сушений мелений - 1/2 ч. ложки;
- паприка сушена мелена - 1/2 ч. ложки;
- кумін (зіра) – 1/2 ч. ложки;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- олія рослинна (для обсмажування начинки) - 45 мл.
Отже, чистимо цибулю та часник, після чого нарізаємо їх дуже тонкими півкільцями. Розігріваємо сковороду з 20 мл рослинної олії та обсмажуємо в ній цибулю з часником до золотистості, 3 хвилини.
Тим часом печериці дрібно нарізаємо, додаємо на сковороду і обсмажуємо приблизно 7 хвилин. Якщо з грибів виділилася рідина, даємо їй випаруватись. Смажені гриби викладаємо в миску.
У сковороду вливаємо масло, що залишилося і, коли воно розігріється, викладаємо фарш. Його обсмажуємо на великому вогні, помішуючи та розбиваючи грудки лопаткою, приблизно 10 хвилин, до випаровування рідини.
Пенсія в 60 - не для всіх: що зміниться вже з 2026 року та кого це торкнеться
Нова Тіна, стара Тетяна: як Ліберман стала Кароль і чому більше ніколи не повернеться назад
Чому у баклажанів в'яне листя під сонцем - і чому не варто відразу бігти за лійкою
Штрафи за хвилину мовчання – ще квіточки: українців хочуть карати за гімн щодня
Всипаємо паприку, кумін, чорний перець та сухий часник. Перемішуємо. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
Викладаємо яловичий фарш у миску з грибами. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Петрушку дрібно рубаємо ножем.
обновляємо петрушку до фаршу з грибами та перемішуємо.
Тепер візьмемося тестом.
Продукти для тіста для заливного пирога:
- кефір - 100 мл;
- яйце (велике) – 1 шт.;
- сметана – 80 г;
- олія вершкове - 25 г;
- борошно - 100 г (2/3 склянки ємністю 250 мл);
- розпушувач – 7 г;
- часник сушений мелений - 1/2 ч. ложки;
- соль - 1/4 ч. ложки.
Вершкове масло розтоплюємо та остуджуємо. З'єднуємо в мисці яйця та сметану. Всипаємо сіль.
Вливаємо кефір та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
Всеюємо борошно, всипаємо сушений часник. Перемішуємо тісто до однорідності.
Крім того, з продуктів для приготування заливного пирога з фаршем та грибами знадобляться:
- кунжут (білий та чорний) – для посипання верху;
- яйце для змащування 1 шт.
Форму для випічки (діаметром 18 см) застилаємо пергаментом і змащуємо олією. Викладаємо у форму половину тесту. Поверхню розрівнюємо лопаткою.
Поступово розподіляємо поверх тесту у формі начинку, лопаткою дуже не натискаємо.
На начинку рівномірним шаром розподіляємо залишок тесту. Змащуємо яйцем і зверху посипаємо кунжутом.
Випікаємо пиріг за 180 градусів 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою - після проколу тесту вона має залишитися сухою.
Готовий пиріг виймаємо з духовки, але залишаємо у формі на 20-30 хвилин це потрібно для того, щоб пиріг відстоявся.
Заливний пиріг з фаршем та грибами готовий.
Читайте також:
Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником
Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю
Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка