Капусту шаткуємо тонкими смужками, потім смужки дрібно шаткуємо поперек. Викладаємо капусту в миску.
Всипаємо до капусти 1 ч. ложку солі.
Капусту із сіллю добре розминаємо, щоб вона стала м'якою і пустила сік.
Цибулю очищаємо і натираємо на великій тертці.
З капусти зливаємо сік, що виділився. Додаємо до капусти 40 г манки, кріп, натерту цибулю, невелику дрібку солі (не забуваємо, що капуста вже підсолена) і вбиваємо яйце.
Все перемішуємо.
Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Марс вривається у Лева: кому приготуватися до вибухових змін з 18 квітня по 1 травня
Секрет розкішного волосся - не в салоні і не в банці за тисячу гривень, але компліменти будете чути від усіх
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
І залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.
З одержаної маси формуємо котлети.
У сковороді розігріваємо олію (щоб олія повністю покривала дно сковороди) і партіями викладаємо котлети.
Обсмажуємо котлети з усіх боків, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Для соусу томатну пасту розводимо водою (100 мл). Додаємо щіпку солі, цукор та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо інгредієнти соусу.
Усі обсмажені котлети викладаємо у сковороду.
Заливаємо котлети отриманим соусом.
Гасимо котлети на вогні трохи менше середнього 3-5 хвилин, не накриваючи кришкою. Після цього вимикаємо вогонь.
Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота
Королівська страва: рецепт курячих котлет з сиром та грибами. Ви в них закохаєтесь
Райська насолода: рецепт ікри з баклажанів, яблук та буряків. Такого ви ще не куштували