Запіканка з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами - це одна з тих страв, які сміливо можна назвати паличкою-виручалочкою для будь-якої господині, особливо ґрунтовно зайнятої на роботі.
Ще б пак, з макаронів, м'ясного фаршу та сиру можна приготувати повноцінну та самодостатню другу страву для сімейного обіду чи вечері – ситну та дуже смачну запіканку. Запіканка ідеальна у гарячому вигляді, легко ріжеться на акуратні шматочки та однаково сподобається як дорослим, так і дітям.
Продукти для приготування запіканки з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами:
- фарш свинячо-яловичий - 500 г;
- макарони (будь-які) - 150 г;
- цибуля ріпчаста - 2 шт. (Великих);
- помідори – 3 шт.;
- сир твердий – 200-250 г;
- зелень петрушки або кропу – 3-4 гілочки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - на смак.
Отже, перше, з чого слід розпочати приготування запіканки з макаронів, твердого сиру та фаршу з помідорами, це з відварювання макаронних виробів. Найкраще для цієї страви підходить або вермішель, або спагетті. Справа в тому, що вермішеліни і спагеттин щільно укладаються один до одного, не створюють порожнеч, а тому така запіканка виходить цілісною, не розвалюється при різанні і викладанні на тарілки.
Макаронні вироби слід відварити відповідно до інструкції на упаковці.
Після того, як макарони зварені та остуджені, слід увімкнути духову шафу для прогріву до 180 градусів.
Годуйте вчителів - вони виховують майбутнє: в Україні спалахнула суперечка через безкоштовні обіди для педагогів
Звичка носити лише один навушник може залишити вас без слуху: лікарі налякали прогнозом і наслідками
"Мене реально теліпало": військовий розповів, через що розлютився на Тараса Цимбалюка з шоу "Холостяк"
Ніч, коли народжується Сонце: найдовший день темряви в Україні, що насправді означає зимове сонцестояння
Одну цибулину подрібнюємо в блендері або можна дрібно порізати.
Викладаємо фарш та цибулю на розігріту сковороду, трохи солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи близько 10-15 хвилин.
Сир потрібно натерти на тертці.
У форму для запікання викладаємо цибулю. Трохи солимо і перчимо. Далі викладаємо фарш, наступний шар – помідори та зелень. Також трохи солимо і перчимо. Посипаємо половиною тертого сиру та викладаємо готові макарони.
Тепер приготуємо заливку. Для цього 100 мл молока чи вершків, 2 ст. ложки томатного соусу та 2 ст. ложки майонезу чи сметани потрібно змішати за допомогою віночка.
Виливаємо заливку поверх макаронів.
Посипаємо сиром, що залишився сиром. Потім відправляємо у духовку на 50-60 хвилин. При необхідності, якщо сир запечеться раніше, хвилин через 40 можна накрити форму фольгою.
Дістаємо запіканку з духовки і даємо охолонути 10 хвилин.
Читайте також:
Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею
Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте
Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися
