Продукти для приготування курячого серця з грибами в сметані:
- Курячі серця - 525 г;
- Печериці - 240 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Сметана – 80 г (3 ст. ложки з гіркою)
- Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки
- Олія - 45 мл (3 ст. ложки)
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді або сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю на середньому вогні 2-3 хвилини.
Печериці промиваємо, обсушуємо, нарізаємо четвертинками.
До цибулі додаємо гриби, обсмажуємо, помішуючи, до підрум'янювання, 7-10 хвилин.
Серця відправляємо до інших інгредієнтів, солимо і перчимо. Готуємо, помішуючи, 10-15 хвилин на середньому вогні до випарювання вологи.
Потім додаємо сметану,
Лічильники води можна не встановлювати: як українцям бути без помтіних показників
Ziferblat на Євробаченні-2025: як складна музика вломилася у топ-10 і не збирається зупинятися
Леся Нікітюк зізналась, що відмовляють ноги: "Напердів мені на 5 тисяч"
Мобілізація українців за кордоном: ТЦК готують "привіт" тим, хто виїхав
Вливаємо 400-500 мл води, перемішуємо. Гасимо під кришкою на маленькому вогні до готовності, 25-30 хвилин.
Курячі серця з грибами в сметані готові.
Таку страву можна подавати самостійно або з простим гарніром, наприклад, картопляним пюре або гречаною кашею.