М'ясо, запечене прямо в гарбузі - це дуже смачна і красива страва. Оригінальна подача, в якій помаранчева красуня виконує роль їстівного горщика для запікання.
Щоб приготувати курячі ніжки в гарбузі, потрібні такі продукти:
- гарбуза цілі, маленькі (довжиною трохи більше курячої гомілки) - 2 шт.;
- курячі ніжки (гомілки) – 4 шт.;
- картопля – приблизно 4 шт.;
- баклажан середній – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (Приблизно 100 г);
- чеснок - 1 зубчик;
- вершки 20% - 200 мл (приблизно);
- сир – 100 г;
- олія рослинна - для смаження;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - на смак.
Насамперед потрібно відварити в підсоленій воді 10-15 хвилин курячі ніжки.
Гарбуз розрізаємо в довжину навпіл, видаляємо насіння та зайву м'якоть гарбуза, формуючи човник. Шкірка у гарбуза має бути цілою, без пошкоджень, проколів та подряпин.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо до прозорості. За фактом готовності викладаємо у миску.
Баклажан нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії, викладаємо в мисочку.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Картоплю нарізаємо кубиком (трохи картоплі потрібно залишити для фіксації гарбузів на деку) і відразу обсмажити на олії. Викласти в миску.
Деко застилаємо пергаментом, викладаємо гарбуза на пергамент, фіксуємо гарбузи, щоб вони не переверталися, за допомогою шматочків картоплі.
Далі потрібно залити в гарбуза вершки, не до самого верху і покласти в гарбуза по відвареній курячій ніжці.
Відправляємо курячі ніжки в гарбуз в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Можна гарбуз накрити шматочком фольги, щоб верх не підгорів.
Під час запікання перевіряємо готовність картоплі - коли картопля буде м'яка, можна діставати лист з курячими ніжками в гарбузі з духовки.
Натерти сир на дрібній тертці, розподілити його по ніжці та краях гарбуза. Запікати не потрібно, за кілька хвилин сир розплавиться сам.
Готовий гарбуз з курячою ніжкою подавати до гарячого столу, з овочевим салатом.
Читайте також:
Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею
Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях
Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси