У цій випічці комфортно поєдналися солодощі полуниці та кислинка щавлю.
М'яке дріжджове тісто для бабусиних пиріжків із полуницею та щавлем замішується на молоці . З продуктів потрібно:
- молоко (тепле) – 140 мл;
- масло вершкове (розм'якшене) - 35 г;
- яйце (дрібне) – 1 шт.;
- мука - 280 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тестом;
- дріжджі пресовані – 10 г або дріжджі сухі – 4 г;
- цукор – 2 ч. ложки;
- соль - 0,5 ч. ложки.
важливо!
- Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.
Отже, в глибоку миску всипаємо цукор, кришимо дріжджі, додаємо тепле молоко і 2 ст. ложки борошна. Перемішуємо ці продукти до однорідності та залишаємо опару у теплому місці на 15-20 хвилин.
В іншу глибоку миску потрібно просіяти борошно, що залишилося, всипати сіль, перемішати і додати підготовлену опару.
Далі додаємо яйце, перемішуємо та додаємо м'яке вершкове масло. Потрібно замісити м'яке ніжне тісто – вимішуйте його 7-10 хвилин. Накрийте і залиште тісто в теплому місці на 45-60 хвилин.
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Тісто, що підійшло, ретельно обомніть методом додавання по колу. Знову його накрийте та приберіть у тепло ще на 30 хвилин для підйому.
Тим часом готуємо незвичайну начинку жжа пиріжків із щавлю та полуниці. До речі, щоб у пиріжки помістилося більше начинки, вдамося до маленької хитрості – щавель попередньо обробимо термічно.
Для начинки знадобиться 300 г щавля, 100 г полуниці та 200 г цукру.
Щавель потрібно перебрати, видалити стеблинки та нарізати тонкими смужками. Далі викладаємо його на суху сковороду і припускаємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин, щоб щавель осел і зменшився в обсязі. Потім остудіть.
Тісто з цієї порції ділимо на 9 частин і кожну частину розкочуємо в круглий коржик. На середину коржика потрібно насипати порцію цукру (має вийти по 1 ст. ложці). Порцію начинки із щавлю добре віджимаємо і викладаємо на шар цукру, а зверху полуницю.
Краї тіста з'єднуємо над начинкою та ретельно защипуємо.
Пиріжки викладаємо на застеляний пергаментом або силіконовим килимком деко швом донизу. Накриваємо рушником і даємо відстоятись протягом 15-20 хвилин – заготовки повинні збільшитися в обсязі.
Ввімкніть духовку для розігріву до 180℃.
Через час відправте лист у розігріту духовку, випікайте пиріжки при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, до готовності.
Спечені пиріжки потрібно змастити олією, накрити і залишити на 5-10 хвилин.
Читайте також:
Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою
Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці
Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць