Мало хто знає, але квасоля для грузинів – це як для українців гречка чи картопля, тому її використовують часто й у великих кількостях. Суп "Шешамаді" - це дуже простий у приготуванні грузинський суп із квасолею та картоплею. Він досить густий і ситний.

Щоб приготувати грузинський суп з картоплею, квасолею та томатною пастою, потрібні такі продукти:

  • вода 800 мл;
  • квасоля консервована 800 гр.;
  • картопля 400 гр.;
  • вершкове масло|мастило| 30 гр.;
  • часник 4 зубч.;
  • зелень кинзы (пучок) 15 гр;
  • томатна паста 2 стіл. л.;
  • олія 2 стіл. л.;
  • хмелі-сунелі 1 чайн.
  • перець чилі (пластівці) 0.5 чайн.л.;
  • перець чорний мелений 0.5 чайн.
  • сіль за смаком

важливо!

  • Якщо замінити вершкове масло на рослинне в тому ж обсязі, цей суп задовольняє найсуворішим вимогам вегетаріанської кухні.
  • Можна використовувати червону консервовану квасолю або суху, попередньо замочивши її.

Картоплю вимийте, очистіть і наріжте середніми кубиками або часточками.

Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками. Якщо ви або ваші діти не любите цибулю, можете її зовсім не додавати, а ще краще покласти цілу цибулину під час варіння картоплі. Вона вивариться, віддасть свій сік бульйону. Наприкінці її можна викинути.

Часник дрібно посікти або пропустити через прес.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще

Кинзу вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, петрушкою, м'ятою або використовувати суміш різних трав.

У каструлі з товстим дном на слабкому вогні розігрійте олію. З вибором ідеальної каструлі для супу допоможе стаття про каструлі, посилання наприкінці рецепту. Викладіть цибулю та вершкове масло і обсмажте, помішуючи, до прозорості цибулі.

У каструлю додайте картоплю, влийте гарячу воду та перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин|мінути| до готовності картоплі.

Додайте в каструлю консервовану квасолю разом із соком, томатну пасту, часник, хмелі-сунелі, пластівці чилі, чорний перець та сіль. Все перемішайте. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні під кришкою ще 7-10 хвилин.

Наприкінці додайте подрібнену кинзу та перемішайте. Заберіть каструлю з вогню.

Частину супу розштовхніть товкачем або збийте занурювальним блендером. Це загусне суп.

Грузинський суп із квасолею розлийте по тарілках і подайте до столу.

Читайте також:

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви

Сусіди збігуться на цей запах: рецепт соковитого заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею на кефірі