Продукти для тесту:
- олія вершкове - 150 г;
- сметана – 125 г;
- борошно – 220 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Щоб приготувати тісто для відкритого пісочного пирога з абрикосами та черешнею у сметанно-сирній заливці, вершкове масло потрібно розтопити.
Борошно (трохи менше 1,5 склянки ємністю 250 мл) і розпушувач просіюємо в широку миску. Вливаємо до борошна розтоплену олію, додаємо сметану. Перемішуємо. Повинне вийти м'яке тісто.
Для начинки:
- абрикоси - 715 г (за смаком);
- черешня - 285 г (за смаком).
Для крему:
Сметана - 345 г Сир вершковий - 100 гЯйця - 2 шт. Цукор - 200 г Мука - 2 ст. ложки Ванільний цукор - 0,5 ч. ложки
Софія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Яйця історично подешевшали із зими: скільки вони коштують зараз і чи буде новий дефіцит влітку
Alyona Alyona відмовилась від дуету з Parfeniuk: що сталося за лаштунками київського концерту
Ніколи не стрижіть нігті у ці дні: на що вказують прикмети
Отримане тісто викладаємо у роз'ємну форму діаметром 24 см і розподіляємо руками по дну та бортикам.
Включаємо духовку для розігріву до 180 градусів.
Половинки абрикосів зрізом донизу розкладаємо по тісту у формі, а зверху рівномірно розподіляємо черешню.
Сметану, вершковий сир та яйця з'єднуємо в мисці. Туди ж всипаємо цукор, ванільний цукор та борошно. Перемішуємо до однорідності.
Форму відправляємо в розігріту духовку, випікаємо пиріг за 180 градусів 50 хвилин, до золотистості.
Відкритий пісочний пиріг з абрикосами та черешні в сметанно-сирній заливці готовий. Даємо йому повністю охолонути у формі.
Читайте також:
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем
Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою
Ситно, корисно та смачно: рецепт парових курячих котлет з кабачком від Євгена Клопотенка