Інгредієнти для «Окрошка "Смак літа в кожній ложці-крихті"»:
- Індичка - 250 г
- Ковбаса (варена) - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Редіс — 270
- Картопля - 4 шт
- Огірок - 1 шт
- Гірчиця (або до смаку) - 1 ст. л.
- Сметана (або до смаку) - 4 ст. л.
- Сік лимонний (або до смаку) - 2 ст. л.
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- Кріп - 1 пуч.
- Квас (несолодкий квас) - 1 л
- Спеції (за смаком)
важливо!
Оскільки окрошка відноситься до холодних супів, то м'ясо має бути нежирне, при цьому кухарі рекомендують використовувати два-три сорти м'яса, наприклад, можна взяти філе індички та варену ковбасу - це зробить крошки більш насиченою та смачною.
Відварюємо філе індички у підсоленій воді. Після закипання води можна додати лавровий лист і суху приправу.
Відварені картопля та курячі яйця очищаємо. І нарізаємо дрібними кубиками. Картопля повинна бути м'якою та розсипчастою.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Охолоджені філе індички розбираємо на дрібні волокна або нарізаємо маленькими кубиками, так само, як і ковбасу.
Редиска і огірок можна дрібно нарізати або натерти на великій тертці, щоб вони дали сік - так окрошка буде ще смачнішою.
Дрібно рубаємо зелену цибулю та кріп. Зелень краще перетерти з маленькою щіпкою солі, щоби трави віддали свій аромат страві.
Змішуємо підготовлені продукти в одному посуді та додаємо сіль та за бажанням перець. Ставимо каструлю з крихтою на 2 години в холодильник.
Перед подачею заливаємо страву холодним квасом і доповнюємо сметаною та гірчицею. Можна додати|добавляти| лимонний сік.
Читайте також:
Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця
Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви