Картопляна запіканка з фаршем - чудова страва з дуже вдалим поєднанням смаків та фактур. Давно відомо, що картопля та м'ясний фарш, як небо та хмари – їм дуже комфортно разом і в цій страві вони чудово доповнюють один одного.
Для приготування картопляної запіканки з фаршем як у дитячому садку нам знадобляться такі продукти.
- картопля очищена - 600 г;
- яловичина (І категорії) – 400 г;
- цибуля - 50 г;
- Яйце 1С – 1 штука;
- молоко – 220 г;
- олія рослинна - 10 г;
- олія вершкове - 20 г;
- сіль харчова йодована – 5 г.
Отже, насамперед потрібно очистити картоплю, нарізати її на шматочки і відварити до готовності. Воду не солимо. Щоб картопля зварилася швидше можна нарізати її дрібніше.
З відвареної картоплі повністю зливаємо всю воду, розминаємо картоплю і робимо картопляне пюре. Злегка остудивши картопляне пюре, додаємо гаряче молоко.
Важливо!!!
- Наливати молоко не потрібно все одразу. Це потроху, щоб консистенцію можна було контролювати.
Коли пюре трохи охолоне, додаємо в нього 1 яйце і ретельно все перемішуємо. Яйце необхідно для стабілізації шару пюре в готовій запіканці, тому що без нього шар може попливти і бути занадто м'яким у гарячому стані.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Яловичину залити холодною водою та поставити варити. Після закипання зняти піну та варити при слабкому кипінні 20 хвилин. Додати в каструлю очищену цибулю повністю і далі варити до готовності м'яса. Щоб зрозуміти, чи зварилося м'ясо, потрібно проткнути його вилкою чи ножем - якщо вилка або ніж легко входить у м'ясо, без опору, отже, воно готове.
Відварене м'ясо та цибулю дістаємо з каструлі і всі разом потрібно прокрутити на м'ясорубці. Якщо виходить сухувато, то влити трохи бульйону, в якому варилося м'ясо. Обов'язково посолити готовий фарш.
Для збирання картопляної запіканки все готово. Змащуємо антипригарну форму олією і викладаємо частину картопляного пюре. Його потрібно розрівняти у формі.
Поверх картопляного пюре викладаємо підготовлений фарш.
І далі – завершальний шар картопляного пюре.
Поверхню запіканки необхідно змастити розтопленим вершковим маслом. Ставимо картопляну запіканку з фаршем у розігріту до 220-230 градусів духовку і її потрібно запікати 20 хвилин до легкого зарум'янювання.
Важливо!!!
- За технологічною картою висота запіканки має перевищувати 4-5 див.
Готову запіканку дістаємо з духовки і їй потрібно дати трохи охолонути до теплого стану, щоб вона стабілізувалася. Потім її можна акуратно перевернути на блюдо та нарізати на порції. Або діставати порційні шматочки прямо з форми.
Читайте також:
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром
Справжня смакота: рецепт запіканки з кабачками, сиром та яйцем "Дай добавки"
Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків
Кожен чоловік оцінить: рецепт швидкої та ситної запіканки "Коли дружина на роботі"