Щоб приготувати кабачкові котлети з фаршем та рисом, знадобляться такі продукти:

  • фарш курячий – 300 г;
  • кабачок молодий – 250 г;
  • рис круглозерний - 60 г;
  • морква (невелика) – 70 г;
  • цибуля ріпчаста - 120 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • крохмаль картопляний – 1 ч. ложка;
  • борошно (для панірування) – 50 г (3 ст. ложки);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 12-13 котлет.

Насамперед для приготування кабачкових котлет з фаршем та рисом, потрібно відварити рис. Для цього рис промиваємо, заливаємо в каструлі або сотейнику водою (300 мл) та ставимо на вогонь. Солимо (1/2 ч. ложки). Варимо до готовності, 15-20 хвилин після закипання. Готовий рис відкидаємо на сито, промиваємо, даємо стекти воді.

Кабачок натираємо на великій тертці, перекладаємо в миску, посипаємо сіллю (0,25 ч. ложки). Перемішуємо, залишаємо на 5 хвилин|мінути|.

Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно нарізаємо.

Кабачок віджимаємо від зайвої рідини.

Курячий фарш, кабачок, рис, морква та цибуля перекладаємо в миску.

Популярні новини зараз

Ваш знак Зодіаку зберігає суперсилу: дізнайтеся про свій таємний талант, поки ніхто не здогадався

Мовчазний погляд, що змушував червоніти: Арсен Мірзоян розповів, як Ніна Матвієнко "виховувала" його за російську

Субсидійний бумеранг: українців змушують віддати гроші назад - у ПФУ пояснили, чому так станеться

Скоро кінець самотності: 3 знаки Зодіаку, яким Всесвіт готує щастя та нові знайомства

Показати ще

Додаємо сіль (0,25 ч. ложки), перець та крохмаль. Все перемішуємо.

Вбиваємо яйце. Все добре перемішуємо, кілька разів відбиваємо фарш.

Формуємо котлети довгастої форми (вагою 50-70 г).

Обвалюємо котлети в борошні.

У сковороді розігріваємо олію (2 ст. ложки), викладаємо туди котлети і обсмажуємо до рум'яності на середньому вогні, 3-4 хвилини.

Потім котлети перевертаємо, смажимо з іншого боку під кришкою до готовності, 3 хвилини. Аналогічно обсмажуємо наступну партію, підливаючи за потреби масло.

Котлети з фаршу з кабачком та рисом готові.

Читайте також:

Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся

Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"

Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде божевільною

Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"