Обов'язково спробуйте цю гарну і надзвичайно смачну картоплю в клярі. Справді дуже простий рецепт, з яким легко впорається навіть новачок. Причому чим дрібнішою буде картопля, тим смачнішою і красивішою буде страва.
- картопля (молодий) – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 1 ст. ложка;
- мука - 1 ст. ложка;
- паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- олія соняшникова (для смаження) - 300 мл.
Молоду картоплю невеликого розміру (приблизно з волоський горіх) потрібно почистити, промити, перекласти в каструлю і залити врівень холодною водою.
З готової картоплі злийте воду.
Для кляра в мисці з'єднуємо яйце, сметану, борошно, сіль та мелену паприку. Перемішуємо вилкою до одержання однорідного кляру.
Кілька картоплин перекладіть у миску з кляром, перевертаючи, переконайтеся, що кляр покрив їх рівним шаром.
У ківш, сотейник або каструльку невеликого діаметру налийте олію. Розігрійте його добре.
Опустіть картопля у клярі у гарячу олію.
ТЦК оновили список: кого мобілізація забере першим
"Перемир'я - лише пастка": чому війна точно не закінчиться до Нового року, гучна заява нардепа
Цей салат для свят можна приготувати всього за 5 хвилин: рецепт з яйцями, сиром та зеленим горошком
Світла немає, а графік каже, що має бути? Ось що робити, коли електроенергія зникає без попередження
Обсмажте картоплю кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Часто перевертайте кожну бульбу, щоб скоринка на картоплі прожарилася рівномірно.
Подавайте картопля в клярі до столу в гарячому вигляді як самостійна страва або як оригінальний гарнір до страв з м'яса або риби.
Читайте також:
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Насолода гарантована: рецепт вареників з тертою молодою картоплею, салом та цибулею
Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем
