Продукти:

  • смородина 500 г;
  • цукор – 300 г;
  • лимон, сок1/2 шт.;
  • перець чилі, пластівці1/2 ч. л.
  • чорний шоколад 70-75% 60 г

Нагрійте мито та перебрану чорну смородину (можна використовувати і заморожену), лимонний сік та цукор у каструлі разом із пластівцями чилі, доки цукор не розчиниться.

Роздавіть чорну смородину маточкою.

Збільшіть вогонь та доведіть до кипіння, натріть шоколад у джем і перемішайте.

Як тільки джем досягне точки застигання, розлийте його стерилізованими банками і закатайте. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Діти не вміють читати до сьомого класу: зізнання вчительки розбурхало батьків: хто винен — школа чи сім’я

"До кінця року все...": переможниця "Битви екстрасенсів" шокувала передбаченням про війну в Україні

"Мене знищив...": Неллі Фуртадо прощaється зі сценою після 25 років музичної слави

"Ледь не втратила зір!": Аліну Гросу терміново забрала швидка

Показати ще

Ви будете божеволіти від цього смаку: рецепт варення з вишні, протушкованої в сиропі на сковороді

"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть

"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт