Продукти:

  • смородина 500 г;
  • цукор – 300 г;
  • лимон, сок1/2 шт.;
  • перець чилі, пластівці1/2 ч. л.
  • чорний шоколад 70-75% 60 г

Нагрійте мито та перебрану чорну смородину (можна використовувати і заморожену), лимонний сік та цукор у каструлі разом із пластівцями чилі, доки цукор не розчиниться.

Роздавіть чорну смородину маточкою.

Збільшіть вогонь та доведіть до кипіння, натріть шоколад у джем і перемішайте.

Як тільки джем досягне точки застигання, розлийте його стерилізованими банками і закатайте. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Лесю Нікітюк "зловили" на вечірці після народження сина: "Вдома мене чекають. Аж плачуть"

"Вона змінила мою долю": Іво Бобул розповів, як Софія Ротару на пару з Кобзоном втрутилась в його життя

Запіканка з куркою та ананасами: рецепт, після якого захочеться добавки

Пенсія в 60 - не для всіх: що зміниться вже з 2026 року та кого це торкнеться

Показати ще

Ви будете божеволіти від цього смаку: рецепт варення з вишні, протушкованої в сиропі на сковороді

"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть

"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт