Сезон огірків та консервацій у самому розпалі. Більшість люблять класичні, стандартні, перевірені роками рецепти, що переходять господаркам поколіннями. Але є й любителі поекспериментувати.

Ми хочемо поділитись з вами незвичайним набором трав для закрутки огірків.

Тож почнемо:

Трави «Східна казка»

Суміш з коріандру, кропу, куркуми, зіри, імбиру, часнику та перцю. Вона надасть огіркам ароматного східного смаку.

Трави «Пікантний удар»

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

Суміш із гострих перців (чилі, кайєнського перцю), лимонної трави, базиліка та часнику. Додасть огіркам пікантність та гостроту.

Трави «Пряні сни»

Суміш із кориці, гвоздики, кардамону, зірчастого анісу та гіркого шоколаду. Створить незвичайний та ароматний смак.

Трави «Літній бриз»

Суміш із м'яти, базиліка, лимонної цедри, естрагону та петрушки. Вона надасть огіркам свіжий та освіжаючий смак.

Трави «Морський бриз»

Суміш із водоростей, лимонної трави, зеленої цибулі та запашного кмину. Створить морську атмосферу та незвичайний смак.

Ви можете експериментувати з поєднаннями цих трав і вибрати ті, які вам найбільше подобаються. Пам'ятайте, що інтенсивність смаку залежатиме від кількості та тривалості закрутки огірків із цими травами.

Але якщо вам до душі все ж таки перевірені методи, тоді нагадуємо класичні варіанти:

Маринад на основі оцту

Огірки маринуються в оцтовому розчині з додаванням солі, цукру та спецій, таких як гвоздика, гірчичне насіння, коріандр та ін.

Ферментація

Ферментовані огірки виходять шляхом засолювання огірків у розсолі з води та солі. Цей метод надає огіркам особливий смак та текстуру, а також сприяє збереженню їх корисних властивостей.

Маринад на основі олії

Замість оцту можна використовувати маринад на основі олії. Огірки маринуються в розчині з олії (наприклад, оливкової), оцту, солі, цукру та різних трав та спецій.

Солення в розсолі

Огірки можна закрити, просто заклавши їх у розсіл із води та солі. Додавання часнику, цибулини, запашного перцю та інших спецій надасть їм додаткового смаку.

Грузинський спосіб закриття огірків

Огірки маринуються у суміші винного оцту, солі, цукру, дрібно нарізаного часнику, гвоздики, горіхового листа та хмелі-сунелі (традиційної грузинської суміші спецій).

Вибір способу закриття огірків залежить від ваших уподобань смаку та стилю. Різні рецепти та методи можуть запропонувати унікальні варіації закриття огірків, так що рекомендуємо експериментувати та знаходити свій власний улюблений варіант.

Читайте також:

Справжня райська насолода: як приготувати запашний лавандовий мед

Будуть солодші за мед: скористайтеся цим секретом при догляді за помідорами

Українським мамам розповіли, як можна отримувати щомісяця по три тисячі на дитину