Сирна запіканка – така ніжна та повітряна за цим рецептом змусить кожного подивитися на цей кулінарний шедевр зовсім по-іншому.

  • Сир 700 гр.;
  • Рисове борошно 30 гр.;
  • яйця 3 штуки;
  • Цукор (або до смаку) 90 гр;
  • Ванілін (або ванільний цукор) за смаком;
  • сіль (щіпка) до смаку.

Візьміть глибоку миску. Викладіть у неї сир. Убийте яйця. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на чистій шкаралупі, що здається, можуть знаходитися шкідливі бактерії. Найкраще використовувати миючі засоби для харчових продуктів та щітку. Всипте цукор, ванілін та дрібку солі. Не бійтеся додавати сіль у солодку випічку - вона стане підсилювачем смаку.

Розмішайте все до однорідного стану. Найкраще пробити масу занурювальним блендером — тоді вона стане ще повітрянішою. Я готувала з м'якого пастоподібного сиру, тому мені вистачило й ручного віночка. Якщо у вас крупинчастий сир, то не виключайте блендер.

Всипте рисову муку|борошно|, можливо її знадобиться трохи менше або більше. Знову перемішайте тісто до повної однорідності. Всі секрети та особливості роботи з рисовим борошном ви дізнаєтеся зі статті, посилання наприкінці рецепту.

Візьміть форму для випічки. Чим більше буде форма, тим більш плоскою у вас буде запіканка, враховуйте це при виборі. Змастіть дно і боки форми шматочком вершкового або краплею олії. Вилийте в неї тісто, розрівняйте верх лопаткою.

Поставте форму з|із| тестом в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Випікайте запіканку від 40 хвилин до години. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки, розміру форми та властивостей сиру. Готовність визначте на вигляд — запіканка зарум'яниться. Вийміть її з духовки, остудіть. Запіканка трохи осяде – це нормально. Акуратно дістаньте її із форми.

Популярні новини зараз

До ТЦК бігти не потрібно, можете зробити це і в туалеті: українцям готують нововведення у мобілізації

Україна порине у темряву: у розвідці підтвердили плани росії атакувати 3 АЕС

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає і чим небезпечно

Українцям у Польщі приготуватися: конфіскуватимуть авто і штрафуватимуть

Показати ще

Подавайте запіканку до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром