Приготувати заправку з тертого часнику, сметани та дрібнорубаної зелені.
Додати сіль|соль|, перець, добре перемішати. Занадто густий соус можна розвести молоком чи водою.
Очистити цибулю, нарізати півкільцями, розмір - середній.
Сковороду прогріти, змастити вершковим маслом|мастилом|, смажити цибулю до м'якості.
Кабачок очистити від шкірки, нарізати скибочками завтовшки один сантиметр.
Скибочки обваляти в борошні, смажити протягом 5 хвилин на сковороді.
"Перемога буде своя": експерт пояснив, як в Україні закінчиться війна, цей сценарій сподобається не всім
Чарівна обрізка у червні: як отримати відро малини з одного куща
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нових рецепти крабового салату, які підкорюють Україну
Червень - час піклування про огірки: як допомогти рослинам закласти щедрий урожай
Змастити дно форми для запікання вершковим маслом|мастилом|.
Викласти кабачки першим шаром, далі – сметанна заправка, цибуля.
Шари повторити тричі.
Натерти твердий сир, посипати запіканку.
Закрити фольгою. Прогріти духову шафу до 200 градусів, час запікання – 20 хвилин
Фольгу зняти, готувати ще 5 або 10 хвилин|мінути| до отримання скоринки.
Подати страву гарячим, як доповнення до свинини, яловичини, курки, риби. Або як самостійна страва.
Читайте також: