Ароматне та неповторне вишневе варення з апельсином – це справжній шедевр у світі домашніх заготовок. У цьому рецепті незвичайного вишневого варення з апельсином поєднуються яскравий смак вишні та свіжості цитрусових від апельсина. Густа консистенція вишневого варення з апельсином робить його відмінним не тільки для вживання у вигляді десерту, але і як начинка для випічки.

Докладніше про приготування незвичайного вишневого варення з апельсином читайте у нашому матеріалі.

Для приготування незвичайного вишневого варення з апельсином нам знадобиться:

  • 1,3 кг вишні без кісточок;
  • 1,3 кг цукру;
  • 100 мл апельсинового соку;
  • 2 столові ложки з апельсиновою цедрою.

Спосіб приготування незвичайного вишневого варення з апельсином:

1. Переберіть та промийте вишню для вишневого варення з апельсином, відкиньте зайву воду на друшляку.

2. Видаліть кісточки з вишні для вишневого варення з апельсином і покладіть ягоди в миску.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Показати ще

3. Посипте вишню для вишневого варення з|із| апельсином цукром і злегка перемішайте.

4. Залишіть вишню для вишневого варення з апельсином приблизно на дві години, щоб ягоди дали сік.

5. Після того, як вишня просочиться цукром і пустить сік, перекладіть її в каструлю товстостінні та доведіть до закипання на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Періодично видаляйте піну, що утворюється на поверхні майбутнього вишневого варення з апельсином.

6. Зніміть каструлю з вогню і залиште вишневе варення з апельсином на 2-3 години, щоб воно настоялося та просочилося ароматами.

7. Підготуйте банки для вишневого варення з апельсином. Вимийте їх содою, ретельно промийте чистою водою. Якщо бажаєте, можна стерилізувати банки на пару, щоб забезпечити тривале зберігання варення. Для цього нагрійте в каструлі воду до кипіння, встановіть на грати банки шийкою вниз і закрийте кришками. Протримайте банки для вишневого варення з апельсином у киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

8. Після стерилізації викладіть гаряче вишневе варення з апельсином у стерилізовані банки та щільно закрийте кришками.

9. Переверніть банки з вишневим варенням з апельсином догори дном, укутайте в плед і залиште на ніч для повного остигання.

10. Готове вишневе варення з апельсином можна зберігати в прохолодному місці або при кімнатній температурі.

Таке вишневе варення з апельсином буде ідеальним доповненням до вашого сніданку чи десерту. Воно сподобається всім любителям яскравих та ароматних смаків. А унікальне поєднання вишні та апельсина неодмінно порадує ваші смакові рецептори.

Читайте також:

Швидко та апетитно: готуємо оладки-піци на кефірі. Простий рецепт

Таке захочеться готувати щоранку: рецепт яєчні у лаваші на сніданок

Ви будете в захваті: рецепт молодих кабачків "Подвійне задоволення" з фаршем у клярі