Фарширований помідорами та часником болгарський перець – чудова заготівля на зиму за простим рецептом. Зі свіжовареною гарячою картоплею - просто смакота.
Для приготування маринованого фаршированого перцю з помідорами та часником знадобляться такі продукти:
- перець салатний – 3 кг;
- часник – 2 головки;
- томати – 1,5 кг;
- перець чорний (горошок) – 20 горошин;
- лист лавровий - 6 шт.;
- петрушка – кілька гілочок;
- сіль - ½ ч.л.
Для маринаду:
- вода – 2,2 л;
- цукор – 450 г;
- соль – 3,5 ст.л.;
- оцет – 330 мл;
- олія рослинна - 220 мл.
Із зазначеної кількості продуктів виходить дві 3-літрові банки.
Отже, в першу чергу, з вимитий під проточною водою салатний перець потрібно акуратно видалити серединку (плодоніжку з насінням).
Потім, очищений перець потрібно бланшувати в окропі протягом двох-трьох хвилин, щоб він став м'якшим і тоді начиняти його помідорними часточками буде дуже зручно.
Страшний сон "ухилянтів": мобілізація кардинально змінить підхід - ніяк не сховатись
Пенсії отримуватимуть лише "обрані": бідні пенсіонери залишаться за бортом
Допомога із сюрпризом: переселенців змушують повертати гроші державі
Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют
Поки перець остигає після бланшування, томати потрібно вимити під проточною водою і видалити у них плодоніжки. Потім помідори розрізаємо на чотири частини.
важливо!
- Помідори краще вибирати невеликого розміру та щільні. Найбільше для фарширування перців підходить сорт томатів під назвою "вершка".
Далі потрібно очистити від шкірки часник і ножем нарізати дрібними кубиками.
Часник додаємо в миску з помідорами нарізаними, туди ж висипаємо сіль, перемішуємо - начинка для фарширування перцю готова.
Перед тим, як почати наповнювати перці начинкою, потрібно на дно кожної з чисто вимитих банок покласти по 3 шт. лаврового листа, по 10 горошин перцю та по 2-3 гілочки петрушки.
Потім щільно набиваємо перець томатними часточками з нарізаним часником і укладаємо в банки. Просто ставте перець у банку рядами один на одного.
Щоб приготувати маринод, в киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо олію та оцет. Маринадом заливаємо банки із фаршированим перцем.
Ставимо їх стерилізувати на 30 хвилин (від початку кипіння води у каструлі).
Після цього заготівлю герметично укупорюємо і після остигання прибираємо для зберігання в комору.
Читайте також:
Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни