Фарширований помідорами та часником болгарський перець – чудова заготівля на зиму за простим рецептом. Зі свіжовареною гарячою картоплею - просто смакота.

Для приготування маринованого фаршированого перцю з помідорами та часником знадобляться такі продукти:

  • перець салатний – 3 кг;
  • часник – 2 головки;
  • томати – 1,5 кг;
  • перець чорний (горошок) – 20 горошин;
  • лист лавровий - 6 шт.;
  • петрушка – кілька гілочок;
  • сіль - ½ ч.л.

Для маринаду:

  • вода – 2,2 л;
  • цукор – 450 г;
  • соль – 3,5 ст.л.;
  • оцет – 330 мл;
  • олія рослинна - 220 мл.

Із зазначеної кількості продуктів виходить дві 3-літрові банки.

Отже, в першу чергу, з вимитий під проточною водою салатний перець потрібно акуратно видалити серединку (плодоніжку з насінням).

Потім, очищений перець потрібно бланшувати в окропі протягом двох-трьох хвилин, щоб він став м'якшим і тоді начиняти його помідорними часточками буде дуже зручно.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще

Поки перець остигає після бланшування, томати потрібно вимити під проточною водою і видалити у них плодоніжки. Потім помідори розрізаємо на чотири частини.

важливо!

  • Помідори краще вибирати невеликого розміру та щільні. Найбільше для фарширування перців підходить сорт томатів під назвою "вершка".

Далі потрібно очистити від шкірки часник і ножем нарізати дрібними кубиками.

Часник додаємо в миску з помідорами нарізаними, туди ж висипаємо сіль, перемішуємо - начинка для фарширування перцю готова.

Перед тим, як почати наповнювати перці начинкою, потрібно на дно кожної з чисто вимитих банок покласти по 3 шт. лаврового листа, по 10 горошин перцю та по 2-3 гілочки петрушки.

Потім щільно набиваємо перець томатними часточками з нарізаним часником і укладаємо в банки. Просто ставте перець у банку рядами один на одного.

Щоб приготувати маринод, в киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо олію та оцет. Маринадом заливаємо банки із фаршированим перцем.

Ставимо їх стерилізувати на 30 хвилин (від початку кипіння води у каструлі).

Після цього заготівлю герметично укупорюємо і після остигання прибираємо для зберігання в комору.

Читайте також:

Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни