Ніхто не заперечуватиме, що малосольні огірочки - це не тільки відмінна страва для повсякденного меню, але і для святкового застілля. До речі, якщо бажання поласувати смачними малосольними огірками, що хрумтять, з'явилося раптово, то можна зробити їх буквально за годину. Такий спосіб дуже зручний, адже не потрібно возитися з банками та каструлями.
Отже, для того щоб приготувати дуже швидкі малосольні огірки "Трясуни", знадобиться мінімальний набір продуктів:
- огірок 1 кг;
- пучок кропу;
- часник 2-3 зубчики;
- соль 1.5 ст.л
На самому початку огірки потрібно помістити в холодну воду на 15 хвилин - це зробить їх соковитими та хрусткими.
Далі огірки ретельно вимийте від верхнього нальоту та висушіть на рушник.
У огірків зрізаємо хвостики з боків, кожен екземпляр розрізаємо на 4 поздовжні частини.
Зубчики часнику потрібно очистити та нарізати тонкими пластинками. Свіжий кріп промийте, дрібно нашаткуйте.
Нарізку огірків поміщаємо у глибоку ємність, додаємо зелень та часник. Всипте необхідну кількість солі.
Суміш ретельно перемішайте, щоб сіль огорнула кожну смужку огірка.
Перекладіть огірки в глибокий контейнер, накрийте кришкою, ретельно струшуйте протягом декількох хвилин, щоб огірки стали виділяти сік.
Поставте ємність з огірками в холодильник на 1:00 або подайте відразу на стіл.
Читайте також:
Готові вже через 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка
Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею
Популярні новини зараз
Показати ще
Марс вривається у Лева: кому приготуватися до вибухових змін з 18 квітня по 1 травня
Alyona Alyona відмовилась від дуету з Parfeniuk: що сталося за лаштунками київського концерту
Старі пляшки - на бій: як досвідчені городники перетворюють сміття на зброю проти шкідників
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували