Продукти:
Воду наливаємо у каструлю. Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.
Диню миємо під проточною водою. Потім розрізаємо її навпіл, вичищаємо все насіння, зрізаємо шкірку.
Підготовлену м'якоть дині ріжемо кубиками. Кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.
Викладаємо диню в киплячу воду, варимо 2-3 хвилини. Потім насипаємо цукор, даємо кристалам повністю розчиниться.
З моменту додавання цукру варимо компот 15 хвилин. Наприкінці додаємо лимонний сік.
Заливаємо компот у попередньо підготовлені банки. Закочуємо. Перевертаємо заготовки догори дном, накриваємо теплим пледом.
Залишаємо банки в такому положенні на добу, після чого переносимо на місце зберігання. Підійде льох чи підвал.
Читайте також:
Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни