Продукти:
Воду наливаємо у каструлю. Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння.
Диню миємо під проточною водою. Потім розрізаємо її навпіл, вичищаємо все насіння, зрізаємо шкірку.
Підготовлену м'якоть дині ріжемо кубиками. Кубики розміром приблизно 2 на 2 сантиметри.
Викладаємо диню в киплячу воду, варимо 2-3 хвилини. Потім насипаємо цукор, даємо кристалам повністю розчиниться.
З моменту додавання цукру варимо компот 15 хвилин. Наприкінці додаємо лимонний сік.
Заливаємо компот у попередньо підготовлені банки. Закочуємо. Перевертаємо заготовки догори дном, накриваємо теплим пледом.
Залишаємо банки в такому положенні на добу, після чого переносимо на місце зберігання. Підійде льох чи підвал.
Читайте також:
Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Мобілізація по-новому: що змінюється у військовому обліку для жінок і чоловіків в Україні
Масло дорожче, ніж у Польщі: чому українці платять за їжу більше, ніж європейці
Джастін Тімберлейк приховував хворобу, яка нищила його зсередини: "Я виступав із диким болем і нудотою"
Путін зник, але ніхто не помітив: хто насправді керує Росією. вражаюча правда
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни