Сирники з курагою - один із найбільш поживних сніданків для всієї родини. Ще б пак, з додаванням кураги сирники набувають не тільки гарного помаранчевого кольору, але й цікавішого смаку з невеликою кислинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 2 пачки нежирного творога, 360 г
- 150 г гарбуза чи моркви
- 50 г кураги
- цедра 1 апельсина
- 1 велике яйце С0 або СВ
- ваніль
- рисове борошно для формування
- олія для формування
- натуральний йогурт для подачі
Перед безпосереднім приготуванням сирників заздалегідь, за 6-12 годин, замочіть курагу в невеликій кількості питної води кімнатної температури. Потім обсушіть курагу (настій можна просто випити) та подрібніть блендером у пюре.
Розігрійте духовку до 180 ° С, бажано з конвекцією. Застеліть лист папером для випічки. Гарбуз чи моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте з яйцем та сиром, додайте пюре з кураги та ваніль, перемішайте.
Розділіть масу, що вийшла, на шматочки вагою 50-60 г. Насипте на дошку трохи рисового борошна. Змастіть руки олією і скачайте зі шматочків тіста кульки. Готові кульки викладайте на дошку борошно.
Переверніть кульки іншою стороною в борошно і розплющіть в коржики товщиною приблизно 2,5 см. Обтрусіть зайве борошно, перекладіть сирники на підготовлений лист.
Запікайте у верхній третині духовки 20 хв. Подавайте теплими або остиглими, з йогуртом.
Читайте також:
Швидко та апетитно: рецепт закуски у вигляді сирно-пивних тостів. Розлітаються миттєво
Розлітаються як насіння: рецепт крабових паличок з начинкою із сиру та яйця
Байдужим ніхто не залишиться: рецепт цибульного пирога-запіканки з сосисками та сиром