Консервовані кабачки з вишнею - це унікальний десерт, який припаде до смаку для всіх, хто любить консервовані солодкі фрукти та ягоди.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом консервованих кабачків з вишнею читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею нам знадобиться:

Кабачки - 800 г Вишня – 300 г Цукор - 250 г Вода - 600 мл

Спосіб приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею:

Насамперед необхідно підготувати продукти для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Якщо вишня виявляється занадто кислою, можна додати більше цукру для більш солодкого смаку.

Наступним кроком у приготуванні заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею є очищення кабачків від шкірки та видалення м'якої частини з насінням, якщо вони є. Потім нарізаємо очищені кабачки на маленькі кубики. Загальна вага підготовлених кабачків має становити близько 600 грамів.

Популярні новини зараз

Яке церковне свято 7 червня: що не можна робити і чим небезпечна вода сьогодні

Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо

"Маємо за щось виправдовуватися?": Юлія Саніна з The Hardkiss розповіла про виїзд чоловіка закордон

Влітку мобілізують практично кожного: відстрочки тепер не допоможуть

Показати ще

Далі, вимиваємо та перебираємо вишню, видаляючи зіпсовані ягоди для заготівлі за рецептом консервованих кабачків із вишнею.

Щоб знезаражувати баночки та кришки, можна використовувати будь-який зручний спосіб стерилізації, наприклад, парову обробку. Потім у каструлю виливаємо воду, доводимо до кипіння і кладемо на дно кришки.

Після цього встановлюємо грати на каструлю і поміщаємо на неї чисті банки догори дном. Стерилізуємо банки із кришками протягом 15 хвилин. Зазвичай потрібно близько 3 банок об'ємом 500 мл.

Після стерилізації, поміщаємо банки вгору дном на чистий рушник, щоб зайва вода скла. На рушник також можна просушити кришки.

Тепер щільно укладаємо кубики кабачка і вишню в підготовлені банки для заготівлі за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Заливаємо окропом до верху.

Закриваємо банки з консервованими кабачками з вишнею стерилізованими кришками, потім накриваємо рушником чистим і залишаємо на 15 хвилин.

Після цього зливаємо всю рідину з банок з консервованими кабачками з вишнею назад у каструлю. Найкраще скористатися пластиковою кришкою з отворами.

Додаємо цукровий пісок у рідину та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину.

Потім заливаємо окропом банки з кабачками й вишнею майже до самої кромки.

Швидко закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Потім перевертаємо банки догори дном.

Укутуємо банки з консервованими кабачками з вишнею ковдрою або пледом і даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.

Тепер можна перемістити банки з консервованими кабачками з вишнею до підвалу чи льоху для зберігання. Смачного!

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Ви всю зиму не купуватимете морквину: рецепт зимової заготівлі з морквяного бадилля