Консервовані кабачки з вишнею - це унікальний десерт, який припаде до смаку для всіх, хто любить консервовані солодкі фрукти та ягоди.
Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом консервованих кабачків з вишнею читайте у нашому матеріалі.
Для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею нам знадобиться:
Кабачки - 800 г Вишня – 300 г Цукор - 250 г Вода - 600 млСпосіб приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею:
Насамперед необхідно підготувати продукти для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Якщо вишня виявляється занадто кислою, можна додати більше цукру для більш солодкого смаку.
Наступним кроком у приготуванні заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею є очищення кабачків від шкірки та видалення м'якої частини з насінням, якщо вони є. Потім нарізаємо очищені кабачки на маленькі кубики. Загальна вага підготовлених кабачків має становити близько 600 грамів.
Яке церковне свято 7 червня: що не можна робити і чим небезпечна вода сьогодні
Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо
"Маємо за щось виправдовуватися?": Юлія Саніна з The Hardkiss розповіла про виїзд чоловіка закордон
Влітку мобілізують практично кожного: відстрочки тепер не допоможуть
Далі, вимиваємо та перебираємо вишню, видаляючи зіпсовані ягоди для заготівлі за рецептом консервованих кабачків із вишнею.
Щоб знезаражувати баночки та кришки, можна використовувати будь-який зручний спосіб стерилізації, наприклад, парову обробку. Потім у каструлю виливаємо воду, доводимо до кипіння і кладемо на дно кришки.
Після цього встановлюємо грати на каструлю і поміщаємо на неї чисті банки догори дном. Стерилізуємо банки із кришками протягом 15 хвилин. Зазвичай потрібно близько 3 банок об'ємом 500 мл.
Після стерилізації, поміщаємо банки вгору дном на чистий рушник, щоб зайва вода скла. На рушник також можна просушити кришки.
Тепер щільно укладаємо кубики кабачка і вишню в підготовлені банки для заготівлі за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Заливаємо окропом до верху.
Закриваємо банки з консервованими кабачками з вишнею стерилізованими кришками, потім накриваємо рушником чистим і залишаємо на 15 хвилин.
Після цього зливаємо всю рідину з банок з консервованими кабачками з вишнею назад у каструлю. Найкраще скористатися пластиковою кришкою з отворами.
Додаємо цукровий пісок у рідину та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину.
Потім заливаємо окропом банки з кабачками й вишнею майже до самої кромки.
Швидко закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Потім перевертаємо банки догори дном.
Укутуємо банки з консервованими кабачками з вишнею ковдрою або пледом і даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.
Тепер можна перемістити банки з консервованими кабачками з вишнею до підвалу чи льоху для зберігання. Смачного!
Читайте також:
Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму
Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами
Ви всю зиму не купуватимете морквину: рецепт зимової заготівлі з морквяного бадилля