Такий компот із молодих кабачків не залишить байдужим нікого.

Докладніше про те, як приготувати напій за рецептом освіжаючого компоту з молодих кабачків читайте у нашому матеріалі.

Для приготування напою за рецептом освіжаючого компоту з молодих кабачків нам знадобиться:

Кабачки - 800 г Цукор - 440 г Оцет 9% – 2-3 ч. ложки Гвоздика – 5 шт. Вода - 2,5 л

Спосіб приготування напою за рецептом освіжаючого компоту з молодих кабачків:

Отже, для стерилізації банок для освіжаючого компоту з молодих кабачків важливо дотримуватися певних кроків. Почнемо з того, що ставимо банки нагору дном у велику каструлю, а кришки відправляємо в каструлю окремо. Засипаємо каструлю на третину водою і доводимо до кипіння. Банки та кришки потрібно кип'ятити приблизно 15 хвилин або поки всередині банок не з'являться великі краплі, що вказують на стерилізацію.

Після стерилізації, ставимо банки шийками вниз на чистий рушник, а поруч кладемо кришки, щоб вони висохли.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Приготовлені банки можна заповнювати накрученими кришками. Для приготування компоту з кабачків, добре вимиваємо кабачки, і при необхідності, очищаємо їх від шкірки та м'якоті. Нарізаємо кабачки на кружальця, а потім на невеликі шматочки, на зразок ананаса.

Кубики кабачків кладемо в каструлю та заливаємо їх водою.

Поставимо каструлю на вогонь і доведемо до закипання.

Додаємо цукор і доводимо до закипання, після чого варимо кабачки на повільному вогні, помішуючи приблизно 5 хвилин до прозорості для освіжаючого компоту з молодих кабачків.

За 1-2 хвилини до готовності додаємо гвоздику.

Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо оцет.

Шумівкою перекладаємо готові кабачки в заздалегідь приготовлені стерилізовані банки.

Відразу після цього заливаємо кабачки гарячим сиропом.

Закочуємо банки стерилізованими кришками, а потім ставимо їх дном нагору.

Банки обгортаємо ковдрою або пледом і залишаємо на приблизно 12 годин.

Для зберігання компоту з кабачків, поміщаємо банки у підвал чи інше прохолодне місце. Таким чином, ви зможете насолоджуватися свіжим та смачним компотом від кабачків протягом тривалого часу.

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Задоволення гарантовано: рецепт медових помідорів на зиму, які робляться без оцту

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком